Οριστική η αποχώρηση της ΓΕΒ! Ένα βήμα πιο κοντά στην Α2 η Ασπίδα!

Πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Χάντμπολ βρίσκεται η πρωταθλήτρια του 7ου ομίλου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Ασπίδας Ξάνθης μετά την οριστική παραίτηση της ΓΕ Βέροιας.

Η ομάδα της Ημαθίας δήλωσε επίσημα στην ΟΧΕ την παραίτηση της ανοίγοντας τον δρόμο στον Ξανθιώτικο σύλλογο ώστε να καταφέρει να αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία, επιστρέφοντας έτσι το Ξανθιώτικο χάντμπολ στις μεγάλες κατηγορίες. Σίγουρα τα δεδομένα και με βάση την οικονομική συγκυρία δεν είναι ιδανικά για τον Ξανθιώτικο σύλλογο, όμως η εκτίμηση που υπάρχει τούτη την ώρα μας δείχνει πως η αγάπη των παικτών της ομάδας του Θόδωρου Βαφειάδη και των διοικούντων του ιστορικού σωματείου για τα άθλημα και τον σύλλογο είναι ικανό να υπερκεράσει τις δυσκολίες.

Πλέον η ομάδα της Ξάνθης καλείται ενδεχόμενα μέχρι και το τέλος της εβδομάδας να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση για το αν θα είναι αυτή που θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου για την Α’2 κατηγορία.

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου μάλιστα θα πραγματοποιηθεί  στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης στις 19:00 η κλήρωση των Α1 και Α2 Ανδρών την οποία θα παρουσιάσουν οι Γιάννης Αϊβάζης και Χριστίνα Βραχάλη. Στην θέση της ΓΕΒ στην κλήρωση της Α2 θα υπάρχει «Ομάδα Α’», με την ευχή όλων των φίλων του Θρακιώτικου Χάντμπολ στην θέση της σύντομα να είναι η Ασπίδα Ξάνθης, και η περιοχή μας να αποκτήσει ομάδα στις υψηλές κατηγορίες του Ελληνικού Χάντμπολ.