ΕΠΣ Θράκης: Ενημέρωση για τις διαφημίσεις στις στολές των ομάδων απο την Ένωση

Με ανακοίνωση της η ΕΠΣ Θράκης ξεκαθάρισε τα δεδομένα που έχουν να κάνουν με την χρήση διαφημίσεων στις στολές των ποδοσφαιριστών από τα τοπικά σωματεία της Ένωσης, και ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα σωματεία.

Αναλυτικά:

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ   ΣΤΙΣ   ΣΤΟΛΕΣ   ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Επειδή αυτή την περίοδο απασχολεί πολλά σωματεία το θέμα της χρήσης διαφήμισης στις στολές των ποδοσφαιριστών τους, η Ε.Π.Σ. Θράκης. θεωρεί σκόπιμο να υπενθυμίσει όσα μέχρι τώρα ισχύουν για την έγκριση και χρήση διαφημιστικού τίτλου στις στολές των ποδοσφαιριστών, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο 14 του Κ.Α.Π., «ΣΤΟΛΕΣ ΟΜΑΔΩΝ». Τονίζεται στα σωματεία της δύναμής μας ότι η χρήση της στολής με διαφήμιση επιτρέπεται ΜΟΝΟΝ μετά την έγκριση της διοργανώτριας αρχής (Ε.Π.Ο. για τα σωματεία που μετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα ή Ε.Π.Σ. Θράκης για τα σωματεία που μετέχουν στα πρωταθλήματα αρμοδιότητάς της).

  1. ΑΙΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

α) Το σωματείο με αίτησή του προς την Ε.Π.Σ. Θράκης. (υπόδειγμα Νο 1), εφόσον παίρνει μέρος στα πρωταθλήματα αρμοδιότητάς της ή στην Ε.Π.Ο. (μέσω της Ε.Π.Σ. Θράκης), εφόσον παίρνει μέρος στα εθνικά πρωταθλήματα, ζητάει την άδεια για χρήση διαφήμισης στις στολές των ποδοσφαιριστών της.

β) Μαζί με την αίτηση υποβάλλει και ιδιωτικό συμφωνητικό με την επιχείρηση που θα διαφημίζει τον τίτλο ή το έμβλημά της (υπόδειγμα Νο 2) . Στο συμφωνητικό θα αναφέρεται το είδος της επιχείρησης, το προϊόν που παράγει καθώς και το τι θα αναγράφεται στη φανέλα (τίτλος, έμβλημα κλπ.). Το συμφωνητικό δεν θα φέρει υπογραφές ή σφραγίδες. Θα υπογράφεται και θα σφραγίζεται από τα δύο μέρη, σωματείο και επιχείρηση, αφού δοθεί η έγκριση από τη διοργανώτρια αρχή.

γ) Δεν επιτρέπεται διαφήμιση (άμεση ή έμμεση) προϊόντων που είναι αντίθετα με την αθλητική ιδέα (ποτά, τσιγάρα κλπ.).

 

  1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Οι ομάδες που επιθυμούν να διαφημίσουν πάνω στις στολές των ποδοσφαιριστών διάφορα προϊόντα, αφού τύχουν της σχετικής έγκρισης από τη διοργανώτρια, οφείλουν να τηρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις (άρθρο 14, παρ. 2 του Κ.Α.Π.):

α) Η διαφήμιση αποτυπώνεται στο εμπρόσθιο και στο οπίσθιο μέρος της φανέλας και του παντελονιού του ποδοσφαιριστή, εφόσον κριθεί αναγκαίο από τις ομάδες. Το έμβλημα των ομάδων αποτυπώνεται στο επάνω αριστερό σημείο της φανέλας των ποδοσφαιριστών .

β) Η διαφήμιση δεν έχει φόντο, δεν τονίζεται και δεν περικλείεται σε πλαίσιο.

γ) Η διαφήμιση έχει το όνομα ή το έμβλημα του προϊόντος.

δ) Η διαφήμιση, άμεση ή έμμεση, προϊόντων που είναι αντίθετα με την αθλητική ιδέα απαγορεύεται.

ε) Η διαφήμιση κατασκευαστών αθλητικών στολών αποτυπώνεται στο επάνω δεξιό μέρος της φανέλας των ποδοσφαιριστών, δεν έχει φόντο και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15 τετραγωνικά εκατοστά.

Τέλος, συνιστάται από την Ε.Π.Σ.ΘΡΑΚΗΣ στα σωματεία να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε, αν διαφημίζουν προϊόντα, αυτά να είναι εγχώρια.