Αρνήθηκε ο Γιώργος Γκιρτζίκης να αποδεχθεί την παραίτηση του ομοσπονδιακού προπονητή Σέρχιο Μαρκαριάν!

Στην Ξάνθη βρήκε τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη η είδηση της παραίτησης του Σέρχιο Μαρκαριάν από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος.

Ο Θρακιώτης παράγοντας ενημερώθηκε ουσιαστικά από τα… μέσα ενημέρωσης για την εξέλιξη αυτή και σχεδόν άμεσα έκανε γνωστό ότι η παραίτηση δεν γίνεται αποδεκτή. Επιπλέον, ο Γιώργος Γκιρτζίκης αποκάλυψε ότι αναμένεται να έχει συνάντηση τις αμέσως επόμενες μέρες με τον Σέρχιο Μαρκαριάν για να συζητηθούν οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και να τον πείσει να αλλάξει γνώμη και να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ επιστρέφει την Τετάρτη από την Ξάνθη και όπως δήλωσε στο Sport24 “τόσο εγώ προσωπικά όσο και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε τον Σέρχιο Μαρκαριάν και θέλουμε να συνεχίσει το έργο του”, φανερώνοντας πως δεν υπάρχει καμία διάθεση από την πλευρά της Ομοσπονδίας να λυθεί η συνεργασία, καθώς τα δυο επίσημα ματς δεν μπορούν να βγάλουν ασφαλή κριτήρια για την δουλειά του.

Σε ανάλογη αλλά και πιο ξεκάθαρη δήλωση προέβη ο Γκιρτζίκης και στον ραδιοφωνικό σταθμό Σπορ FM, σε σχέση με την παραίτηση Μαρκαριάν. «Δεν την κάνω αποδεκτή. Συνεχίζω να τον πιστεύω και να τον εμπιστεύομαι», ανέφερε χαρακτηριστικά, φανερώνοντας πως δεν υπάρχει καμία διάθεση από την πλευρά της Ομοσπονδίας να λυθεί η συνεργασία.

Θα υπάρξει επαφή μαζί του και από ‘κει και πέρα θα δρομολογηθούν οι όποιες εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον του στην Εθνική, το αν μπορεί να αλλάξει η απόφασή του και αναλόγως θα γίνουν οι επόμενες κινήσεις. Αν επιμείνει στην παραίτησή του, η ΕΠΟ θα αναγκαστεί να βρει διάδοχη κατάσταση, όπερ σημαίνει πως αυτή την στιγμή όλα είναι ανοιχτά.

Νωρίτερα, ο Σέρχιο Μαρκαριάν πήρε την πρωτοβουλία και χωρίς να έχει υπάρξει προφανώς συνεννόηση με την διοίκηση της Ομοσπονδίας, πήγε στο γραφείο Τύπου της ΕΠΟ και ζήτησε να εκδοθεί η ανακοίνωση με την δήλωση της παραίτησής του. Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να βάλει “τίτλους τέλους” στη σύντομη διαδρομή του στον πάγκο της “γαλανόλευκης” και έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος μας δεδομένα στα προκριματικά του EURO 2016.

Η δήλωσή του Μαρκαριάν έχει ως εξής: “Ήρθα στην Ελλάδα για την Εθνική Ομάδα σε μία κρίσιμη στιγμή. Ανέλαβα μία δύσκολη δουλειά. Ευχαριστώ τον Θεό για την ευκαιρία που μου έδωσε. Έκανα την προσπάθεια μου και από την ημέρα που ήρθα εργάζομαι πολλές ώρες με μεγάλη αγάπη για τη δουλειά που κάνω. Η Εθνική Ομάδα έδειξε μέσα στο γήπεδο τη δουλειά μας. Ζητώ συγνώμη από τους Έλληνες φιλάθλους, διότι τα αποτελέσματα στους αγώνες μας δεν ήταν τόσο καλά. Τώρα παίρνω μία δύσκολη απόφαση. Τελειώνω τη συνεργασία μου με την Εθνική Ομάδα. Ευχαριστώ πολύ τους παίκτες, τον κόσμο, την ΕΠΟ και τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία, καθώς επίσης τα ΜΜΕ για τον σεβασμό που έδειξαν προς το πρόσωπό μου”.