Την Τετάρτη η κλήρωση για τον ΚΟΞ! Ξεκαθαρίζουν οι αντίπαλοι του στα τελικά

Ολοκληρώθηκαν χθες οι αγώνες στους τρεις από τους τέσσερις Ομίλους της Α” (Προκριματικής) φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Γ” Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και αναδείχθηκαν οι οκτώ από τις δέκα ομάδες που προκρίνονται στην Τελική φάση (31/7-2/8) και όχι οι εννέα, όπως περιμέναμε, διότι έμεινε εκκρεμότητα στον Α” Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, διακόπηκε ο αγώνας Μακεδονικός – ΚΟ Ξάνθης -στο γ” οκτάλεπτο και ενώ προηγείτο η ομάδα της Ξάνθης 10-4- σε βάρος του Μακεδονικού, επειδή ο προπονητής του Σταύρος Αποστολίδης αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα από τους διαιτητές για έντονη διαμαρτυρία, αλλά δεν αποχωρούσε για να πάει στην εξέδρα και παρέμενε σε σημείο που παρενοχλούσε τους δαιτητές (όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται στο φύλλο αγώνα). Ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ του ΚΟ Ξάνθης με 10-4 (σκορ εκείνης της στιγμής), αλλά εκκρεμεί πιθανή περαιτέρω τιμωρία του Μακεδονικού από τα αρμόδια όργανα (αθλητικό δικαστή) της ΚΟΕ. Στην περίπτωση που εφαρμοστεί το άρθρο 14 παράγραφος 2.2 της Γενικής Προκήρυξης υδατοσφαίρισης 2015, από τον Μακεδονικό (εκτός από τον μηδενισμό του στο συγκεκριμένο ματς) θα αφαιρεθούν και δύο (2) βαθμοί, με αποτέλεσμα να χάνει την 3η προνομιούχο θέση που θα πάρει ο ΣΑΠΚ Νεάπολης (και μαζί την πρόκριση).

Οι οκτώ ομάδες που έχουν προκριθεί σίγουρα στην Τελική φάση είναι: ΠΕΚΕΒ, ΚΟ Ξάνθης (από τον Α” Όμιλο Θεσσαλονίκης), Τρίαινα Βούλας, Δελφίνια Μεταμόρφωσης, ΝΟ Σύρου (από τον Α” Όμιλο Αττικής), Τρίτων Αμαρουσίου, Άρης Νίκαιας, ΝΟ Μυτιλήνης (από τον Β” Όμιλο Αττικής).

Μία ακόμα ομάδα θα προκύψει από τους αγώνες του Β” Ομίλου Θεσσαλονίκης, που θα γίνουν το διήμερο 24-25/7 στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο. Το παζλ των δέκα της Τελικής φάσης θα συμπληρώσει φυσικά αυτή που εκκρεμεί από τον Α” Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα και οι τελικές βαθμολογίες στους τρεις Ομίλους:

Α” ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Εθνικό):

Μακεδονικός – ΚΟ Ξάνθης 4-10 (διακόπηκε σε βάρος του Μακεδονικού), ΣΑΠΚ Νεάπολης – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 14-1, ΚΟ Ξάνθης – ΣΑΠΚ Νεάπολης 14-6, Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΠΕΚΕΒ 4-19.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. ΠΕΚΕΒ 12

2. ΚΟ Ξάνθης 9

3. Μακεδονικός 4

……………………………………..

4. ΣΑΠΚ Νεάπολης 4

5. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0

*** Εκκρεμεί η περαιτέρω τιμωρία του Μακεδονικού. Ο Άρης Κάμπου δεν εμφανίστηκε στους αγώνες.

Α” ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου):

Ροή – ΝΟ Ιτέας 5-9, Τρίαινα Βούλας – Δελφίνια Μεταμόρφωσης 11-7, ΝΟ Ιτέας – Τρίαινα Βούλας 6-10, Δελφίνια Μεταμόρφωσης – ΝΟ Σύρου 11-6.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Τελική):

1. Τρίαινα Βούλας 12

2. Δελφίνια Μεταμόρφωσης 9

3. ΝΟ Σύρου 6

………………………………………………

4. ΝΟ Ιτέας 3

5. Ροή 0

*** Ο ΓΟ Μεσολογγίου δεν εμφανίστηκε καθόλου στους αγώνες.

Β” ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Νίκαιας):

ΝΟ Αλιβερίου – ΝΟ Μυτιλήνης 3-14, Άρης Νίκαιας – ΠΑΕ Άργης 9-8, ΑΝΟ Μεταμόρφωσης – Τρίτων Αμαρουσίου 4-12, ΝΟ Μυτιλήνης – Άρης Νίκαιας 9-9, ΠΑΕ Άργης – ΑΝΟ Μεταμόρφωσης 9-8, Τρίτων Αμαρουσίου – ΝΟ Αλιβερίου 16-3.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Τελική):

1. Τρίτων Αμαρουσίου 15

2. Άρης Νίκαιας 10

3. ΝΟ Μυτιλήνης 8

……………………………………………….

4. ΠΑΕ Άργης 7

5. ΑΝΟ Μεταμόρφωσης 3

6. ΝΟ Αλιβερίου 0

Η Τελική φάση θα διεξαχθεί 31/7-2/8. Η κλήρωση της τελικής φάσης θα γίνει την Τετάρτη 22/7 στις 13.00 στα γραφεία της ΚΟΕ.

Θυμίζουμε ότι οι τέσσερις πρώτες ομάδες στην τελική βαθμολογία της Τελικής φάσης ανεβαίνουν στη Β” Εθνική Ανδρών.