Μπάχαλο με την παραίτηση του Βουκουρεσλή στον Εθνικό! Στον “αυτόματο πιλότο” ο ιστορικός σύλλογος…

Κόντρα σε όσα λέγονται, γράφονται και ακούγονται σχετικά με την αιφνιδιαστική παραίτηση του Μανόλη Βουκουρεσλή από την προεδρία του ΜΓΣ Εθνικός, η παραίτηση αυτή αν και έχει δημοσιοποιηθεί και από τον ίδιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έχει γίνει αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του συλλόγου.

Και δεν έχει γίνει δεκτή, καθώς οι εκκρεμότητες που ο ίδιος αφήνει στον σύλλογο είναι μεγάλες, ενώ από την άλλη τα χρονικά περιθώρια για να ληφθούν αποφάσεις  για το μέλλον των σημαντικών τμημάτων του στενεύουν και υποχρεώνουν όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για τον σύλλογο να αφήνουν το ζήτημα αυτό σε δεύτερη μοίρα προκειμένου να τρέξουν τα πραγματικά φλέγοντα ζητήματα που ο ίδιος όφειλε ως πρόεδρος να διασφαλίσει πριν την διαφαινόμενη αποχώρησή του.

“Οι παραιτήσεις δεν γίνονται στο facebook και τέτοιες παραιτήσεις προφανώς και δεν αναγνωρίζονται”, φέρεται να έχει δηλώσει μέλος του ΔΣ του Εθνικού, προφανώς εκνευρισμένο και εμφανώς απογοητευμένο από τον τρόπο της “διαφυγής” που προσπάθησε να επιλέξει ο (πρώην;) πρόεδρος. Άλλωστε, για να γίνει αποδοχή της παραίτησης Βουκουρεσλή πρέπει να συνεδριάσει το διοικητικό του συμβούλιο και η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς ωστόσο και πάλι να λάβει οποιαδήποτε σχετική απόφαση.

Άλλωστε υπάρχουν άλλα σοβαρά ζητήματα που οφείλει να τρέξει η διοίκηση του Εθνικού. Πρώτον, οι εξελίξεις στο τμήμα βόλεϊ, όπου υπάρχει μεν νέα διοίκηση ΤΑΑ αλλά τα πράγματα δείχνουν να έχουν βαλτώσει το τελευταίο διάστημα, ουδείς γνωρίζει πού θα κινηθεί το μπάτζετ της ομάδας και όλοι περιμένουν τις αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αλλά και τους διακανονισμούς των χρεών που κληρονόμησε η πρώην διοίκηση, από τους οποίους θα εξαρτηθεί και η εξασφάλιση άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Μπορεί η ευθύνη να ανήκει πρωτίστως στην διοίκηση του ΤΑΑ, ωστόσο οφείλει να υπάρχει υψηλή εποπτεία από τον ΜΓΣ.

Δεύτερον, ακόμα πιο σκούρα είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, αλλά όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ώρες και κάτω από την πίεση ανθρώπων που αγαπούν το τμήμα, θα βρεθεί λύση στο διοικητικό κενό που έχει δημιουργηθεί εδώ και δύο μήνες. Λέγεται ότι ενδιαφέρον εμπλοκής στα κοινά της ομάδας και δη του ποδοσφαιρικού τμήματος έχει εκδηλώσεις ένας πρώην παίκτης αλλά και παράγοντάς της, ο Νίκος Παπαδόπουλος. Οι συζητήσεις λέγεται ότι έχουν προχωρήσει και απομένει απλά να ανάψουν από την κεντρική διοίκηση του ΜΓΣ το “πράσινο φως”, προκειμένου να αναλάβει να τρέξει το τμήμα, με μείζον ζήτημα την ανεύρεση προπονητή και τις ανανεώσεις των παικτών που διατήρησαν με τιτάνιο αγώνα πέρυσι την ομάδα στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής.

Από εκεί και πέρα, ζητήματα υπάρχουν και στα άλλα τμήματα που όμως περνούν σε δεύτερη μοίρα με δεδομένα τα μείζονα προβλήματα των βασικών (ημι)επαγγελματικών αγωνιστικών τμημάτων της ομάδας. Άλλωστε, ακόμα δεν έχει γίνει… απολογισμός της σεζόν που ολοκληρώθηκε, διοικητικός και οικονομικός, μετά την αναβολή προ δύο εβδομάδων της γενικής συνέλευσης που είχε οριστεί, για λόγους που ποτέ δεν τεκμηριώθηκαν επαρκώς στα μέλη του ΜΓΣ. Μάλιστα, δεν υπάρχει και κάπου στο πλάνο αυτός ο απολογισμός, με κίνδυνο να ξεκινήσει η νέα χρονιά και να μην έχουν πάρει απαλλαγή οι διάφορες διοικήσεις και έφοροι για τα πεπραγμένα της προηγούμενης σεζόν!

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, μοιραία δεν έχει γίνει αποδεκτή από τα άλλα μέλη του ΔΣ του Εθνικού η παραίτηση του Μανόλη Βουκουρεσλή, έστω και αν ο ίδιος διατυμπανίζει μέσα από αμφιλεγόμενες συνεντεύξεις του αλλά και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είναι οριστική και αμετάκλητη η απόφαση αυτή. Άλλωστε, πέραν όλων των άλλων, είναι πλέον εξακριβωμένο ότι πέρα από τα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και τις τρύπες που έχουν δημιουργηθεί επί θητείας του, στον σύλλογο έχει πλέον ξεκινήσει έλεγχος με εντολή εισαγγελέα που ενδεχομένως να οδηγήσει και σε αποκαλύψεις για τον τρόπο διοίκησης του συλλόγου.

Και όπως γίνεται αντιληπτό και δείχνει να αποτελεί και την άποψη των περισσοτέρων μελών του Εθνικού, αυτούς τους ελέγχους και τα τυχόν αρνητικά για τον σύλλογο ζητήματα που θα προκύψουν από αυτούς, οφείλει να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος που ηγήθηκε της διοίκησής του το συγκεκριμένο διάστημα και επί θητείας του δημιουργήθηκαν τα όποια προβλήματα. Άλλωστε, οι πρόεδροι δεν πρέπει να είναι μόνο για τις φωτογραφίες στις απονομές και τις συγχαρητήριες ανακοινώσεις, αλλά πρωτίστως για να βάζουν πλάτη στα δύσκολα και σαν σωστοί καπετάνιοι να μην εγκαταλείπουν το καράβι την ώρα που (δείχνει να) οδηγείται στα βράχια, αλλά να το καθοδηγούν σωστά ώστε να καταφέρει να τα αποφύγει…