Πρώτο φιλικό για την Ξάνθη! Ποια είναι η Αλβανική αντίπαλος της

Πανέτοιμη για το πρώτο της φιλικό τεστ είναι η Skoda Ξάνθη που αντιμετωπίζει στις 18:00 στο “Tsarsko Selo” της Σόφιας την Αλβανική ομάδα Τιούτα Ντούρες.

teutasimaΗ πρώτη αντίπαλος της Ξάνθης στα φιλικά προετοιμασίας της είναι η νεανική ομάδα Τεούτα Ντούρες, η αν προτιμάται Klubi Sportiv Teuta Durrës. Η Τεούτα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής του Αλβανικού πρωταθλήματος και πέρσι τερμάτισε στην 8η θέση, τέσσερις βαθμούς πάνω από την παραμονή. Η ομάδα εδρεύει στο Ντούρες, ελληνιστί Δυρράχιο, και έχουν ως έδρα το «Niko Dovana Stadium».

Η Τεούτα ιδρύθηκε το 1920, όμως μέχρι το 1991 άλλαξε ουκ ολίγες φορές το όνομα της επιλέγοντας να επιστρέψει στο όνομα που είχε από το 1930 μέχρι το 1946 όταν μετονομάστηκε σε «KS Ylli i Kuq Durrës», και εν συνεχεία σε «SK Durrës», «KS Puna Durrës» και «KS Lokomotiva Durrës» μέχρι το 1991 όταν και πήρε ξανά το όνομα που είναι γνωστή τώρα. Ομάδα με ουκ ολίγους τίτλους στην Αλβανία, συνολικά μετρά 1πρωτάθλημα, 3 Κύπελλα, 1 πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής, ενώ 6φορές τερμάτισε στην δεύτερη θέση και 9φορές αγωνίστηκε σε τελικό, ενώ και τις τρείς φορές που έπαιξε σε σούπερ καπ έχασε. Έχει αγωνιστεί 11 φορές στην Ευρώπη χωρίς ουδέποτε να έχει περάσει πιο πάνω από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η Τεούτα αποτελείται μόνο από γηγενείς ποδοσφαιριστές, με ένα ρόστερ πολύ νεανικό με μέσο όρο ηλικίας λίγο πάνω από τα 24χρόνι. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γκουγκάς Μαγκάνι, ο 50χρονός Αλβανός προπονητής που ανέλαβε τώρα την Τεούτα με στόχο να την οδηγήσει ξανά στις υψηλές θέσεις του Αλβανικού πρωταθλήματος, επί της ουσίας επιστρέφει στην ομάδα που ήταν το 2013 πριν αποχωρήσει από τον σύλλογο για να πάει στην ομάδα της πρωτεύουσας τα Τίρανα.

Οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας θεωρούνται ο πολύπειρος γκολκίπερ Μπλέτζαν Ριζβάνι, ο 23χρονος αμυντικός Ρουστέμ Χότζα, και οι τρείς ελπιδοφόροι 22άρηδες Μπρούνο Ντίτα(δεξί μπακ-χαφ), Μπλερίμ Κοτομπέλι(αριστερό μπακ-χαφ) και ο Άλφρεντ Ντεγιαλίσι που παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι ο «εγκέφαλος» της μεσαίας γραμμής. Ενώ το βάρος στο σκοράρισμα έχουν οι Γκάσι και Μπεκιάι.

 

Η ομάδα της Τεούτα προετοιμάζεται στο αθλητικό Κέντρο του Μπάνσκο, για αυτό και αποφασίστηκε να μοιραστεί η απόσταση με την Ξάνθη που προετοιμάζεται στο Πράβετς και έτσι το ματς να γίνει στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την Σόφια.