Όσα έγιναν στην κλήρωση της Super League! Το πλήρες πρόγραμμα

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης  στο μέγαρο Μουσικής με το μυαλό… στις δηλώσεις Τσίπρα στην ΕΡΤ για την κατάσταση και το μέλλον της χώρας, η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Super League, με τις ομάδες Α’ και Β’ να “κλέβουν” αρνητικά φυσικά τις εντυπώσεις.

Ο ξανθιώτης πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης που μίλησε αμέσως μετά τον πρόεδρο της Λίγκας Γιώργο Μποροβήλο,  ζήτησε να σταματήσει η δηλητηρίαση της… πηγής του ποδοσφαίρου και στην ανάγκη προστασίας του από όλους,   για να συνεχίσει λέγοντας πως δέχεται την καλόπιστη κριτική, αλλά όταν τα βέλη προέρχονται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το άθλημα αισθάνεται υποχρεωμένος να απαντήσει.στην ομιλία του που προηγήθηκε της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Superleague για την περίοδο 2015-16.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε:

«Ήρθα κατευθείαν από το EURO Νέων και σας φέρνω τα καλά νέα. Οι αγώνες έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία από πλευράς προσέλευσης. Ήταν σημαντικό το ότι διαθέσαμε δωρεάν τα εισιτήρια. Η Εθνική με την καθοδήγηση του Γιάννη Γκούμα προκρίθηκε στα ημιτελικά. Αυτή η διοργάνωσης μας έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε το έμφυτο ταλέντο των αθλητών, την ομορφιά της γεμάτης κερκίδας. Τα συγχαρητήρια της UEFA και αυτές οι όμορφες εικόνες έρχονται σε αντιπαράθεση με όσα υποστηρίζουν ορισμένοι. Δέχομαι κάθε καλόπιστη κριτική όσο σκληρή κι αν είναι. Όταν όμως έρχεται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το ποδόσφαιρο είμαστε υποχρεωμένοι να απαντούμε.

Δεχόμαστε βολές, αρκετές φορές δικαίως, αλλά τις περισσότερες αδίκως. Πρέπει να προστατέψουμε από όσους δεν το αγαπούν , αλλά και από εμάς τους ίδιους. Να σταματήσουμε να δίνουμε δικαιώματα και να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι μαζί χάνουμε και κερδίζουμε. Όλοι έχουμε ατομικές ευθύνες αφού πίνουμε νερό από την ίδια βρύση. Ας μην ρίχνουμε δηλητήριο στη δεξαμενή.

Έχουμε προχωρήσει στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου. Είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τους κανονισμούς γιατί αυτό θα μας δώσει αξιοπιστία. Αυτός ο κανονιστικός ιστός ισχύει για όλους και δεν θα ξεφεύγουν τα μεγάλα έντομα. Δεν έχω αυταπάτες πως θα σταματήσουν οι κριτικές. Πρέπει να σταματήσουμε να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Θα είμαστε ισχυρότεροι στο θέμα της βίας, ενώ για τα χειραγωγημένα παιχνίδια ξεκινήσαμε διεθνή συνεργασία για να θωρακίσουμε πλήρως το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να θυμόμαστε όλοι πως η επιτυχία δεν χαρίζεται αλλά κατακτάται. Πρέπει να δουλέψουμε για να επιτύχουμε. Άλλωστε παίζουμε μπάλα για την ίδια ομάδα, είμαστε συμπαίκτες».

Στη συνέχεια, ο Γενικός Διευθυντής της Σούπερ Λίγκας, Μιχάλης Αναγνώστου ξεκίνησε τη διαδικασία της κλήρωσης. Κλειδάριθμους πήραν οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ηρακλής, ΠΑΟΚ, μετά από αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και οι Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης καθώς αγωνίζονται στην Ευρώπη.  Ενώ στην κλήρωση χρησιμοποιήθηκαν μπαλάκια που ανέγραφαν ομάδα Α’ και ομάδα Β’, που είχε να κάνει με τις Κέρκυρα (Α’) και Βέροια (Β’) λόγω των δικαστικών τους εκκρεμοτήτων.

Όπως προαναφέραμε, κάποιο ντέρμπι δεν έβγαλε η πρεμιέρα, ενώ λόγω των δικαστικών υποθέσεων των Κέρκυρας, Βέροιας, είχαμε Ομάδα Α’ και Ομάδα Β’, όπως είχε γίνει και το 2011 λόγω Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας.

Το πρόγραμμα της Ξάνθης στη Super League για τη σεζόν 2015-2016! Η πρεμιέρα στην Τούμπα και ο “γολγοθάς”…

Το πρόγραμμα του Πανθρακικού στη Super League για τη σεζόν 2015-2016! “Γολγοθάς” στο φινάλε…

Πατήστε για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα…

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας  (22-23-24/8/2015):

Ομάδα Β-ΠΑΣ Γιάννινα
Πανθρακικός-Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ-Ξάνθη
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός
ΑΕΚ-Πλατανιάς
Καλλονή-Ηρακλής
Ατρόμητος-Ομάδα Α
Ολυμπιακός-Πανιώνιος