Για προσωπικούς λόγους η παραίτηση Βουκουρεσλή που έκανε απολογισμό της θητείας του

Ο  προεδρος του ερασιτέχνη Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Μανόλης Βουκουρεσλής μετά από έξι χρόνια παρουσίας στα διοικητικά του Εθνικού, για οικονομικούς και επαγγελματικούς λόγους πήρε την απόφαση να παραιτηθεί, μία απόφαση που όπως είπε δεν ήταν ξαφνική, καθώς η σκέψη της παραίτησης είχε έρθει πολλές φορές στο προσκήνιο, αλλά τα στελέχη της ομάδας τον παρότρυναν να συνεχίσει.

Μιλώντας αποκλειστικά στον Κοσμά Πανταζή και στον Maximum FM 93,6 ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης Μανόλης Βουκουρεσλής, τόνισε πως η παραίτηση του είναι οριστική και πως οι λόγοι αυτής είναι καθαρά σοβαροί προσωπικοί λόγοι.

Χαρακτηριστικά είπε:

«Είμαι στον Εθνικό από τον Ιούνιο του 2009. Είχα εκτελέσει χρέη αντιπροέδρου, γραμματέα και τα τελευταία 2-3 χρόνια πρόεδρος.
Είναι ένας κύκλος που κλείνει και σίγουρα η παραίτηση μου δεν είναι ξαφνική. Τα οικονομικά προβλήματα και τα θέματα της δουλειάς είναι 6 μήνες τώρα που με ταλαιπωρούν και είχα εκφράσει την επιθυμία μου να αποσυρθώ, αλλά οι βασικοί μου συνεργάτες στον Εθνικό, όπως ο Τζίμας, ο Χατζησταύρου, ο Μιχελής, ο Πατερόπουλος, ο Καραπιπέρης με παρότρυναν να συνεχίσω. Ακόμα και στην τελευταία Γενική Συνέλευση στην οποία εκλέξαμε νέο ΤΑΑ, ήμουν έτοιμος την επόμενη μέρα το πρωί να παραιτηθώ θεωρώντας ότι πέτυχα τον στόχο μου που ήταν να εγκριθεί η διοίκηση Γεωργιάδη.

Για άλλη μία φορά όμως δεν το έκανα γιατί έπεσαν πάλι όλοι πάνω μου και μου είπαν να μείνω μέχρι και την επόμενη Γ.Σ. ώστε να επιλυθεί και ένα θέμα του τμήματος βόλεϊ που παραπέμφθηκε για τότε.

Θα ήθελα λοιπόν να γίνουν σεβαστοί οι λόγοι της παραίτησης μου οι οποίοι δεν μου επιτρέπω να προσφέρω πια στον Εθνικό. Απλά θα ήθελα να ξανά τονίσω πως αυτοί οι λόγοι δεν έχουν να κάνουν με τα θέματα του ποδοσφαίρου όπως ακούστηκε, αλλά ούτε άμεση σχέση με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα».

Μιλώντας για την παρουσία του στον Εθνικό ο κ. Βουσκουρεσλής είπε:

«Πιστεύω ότι πρόσφερα στον Εθνικό, αλλά βέβαια ο καθένας μπορεί να αποτιμήσει το έργο μου όπως νομίζει. Εγώ έχω την συνείδηση μου καθαρή. Όταν μπήκα στον Εθνικό ο σύλλογος είχε την ομάδα του βόλεϊ στην Α2, την ομάδα του ποδοσφαίρου στο Α’ Τοπικό, το Πινγκ Πονγκ το κρατούσε ένας άνθρωπος ο οποίος έτρεχε για όλα, ενώ το μπάσκετ και ο στίβος είχαν σχεδόν διαλυθεί. Πήρα λοιπόν τον Εθνικό με τριάμισι τμήματα και τον παραδίδω με 14. Προσπάθησα πολύ, είχα πολλές φιλοδοξίες και οράματα, αλλά δυστυχώς δεν τα υλοποίησα όλα. Έτσι όμως είναι η ζωή, πάντα κάνεις σχέδια, κάποια γίνονται πράξη και κάποια μένουν για μετά. Νομίζω πως κάποια από αυτά θα είναι κτήμα των συνεργατών μου και θα καταφέρουν να τα φέρουν εις πέρας».

Για το μέλλον του τμήματος ποδοσφαίρου για το οποίο τα χρονικά περιθώρια που έχουν να κάνουν με τη δήλωση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έχουν στενέψει (η Ε.Π.Ο. ανακοίνωσε ότι η δήλωση συμμετοχής πρέπει να σταλεί έως τις 5 Αυγούστου) είπε:

«Υπάρχει μία κίνηση από τον ποδοσφαιρικό χώρο του Εθνικού για να υπάρξει νέα διοίκηση. Δε σας κρύβω πως μέχρι πριν 10 μέρες κάναμε κάποιες κρούσεις σε επιχειρηματίες της πόλης και ήταν θετικοί. Τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα, όμως με πήραν και μου είπαν πως με αυτές της συνθήκες που επικρατούν απαντούμε αρνητικά. Επηρεάζουν βέβαια και οι συνθήκες τον Εθνικό γιατί και ο Εθνικός είναι κομμάτι της κοινωνίας. Πιστεύω πως οι άνθρωποι που αγαπάνε τον Εθνικό πρέπει να είναι κοντά. Όπως θα είμαι και εγώ, γιατί δεν φεύγω από τον Εθνικό, απλά την παρούσα στιγμή δεν μπορώ να είμαι πρόεδρος».

Τέλος ο κ. Βουκουρεσλής τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον Εθνικό, για το έργο τους και τη συμβολή τους σε όσα καταφέραμε. Θα είμαι δίπλα στον Εθνικό και δίπλα στον νέο πρόεδρο για να τον ενημερώσω για όλα τα τρέχοντα ζητήματα».