“Κόκκινο” το «Ελ Θράκικο» του Gold Cup! Αποκλεισμός σοκ της Ονδούρας του Μεχία από πρώην Ξανθιώτη!!!

Απρόσμενη ήττα και αναπάντεχος αποκλεισμός από την επόμενη φάση του Gold Cup, η αν προτιμάτε το Κύπελλο Βορείου και Κεντρικής Αμερικής, για την Ονδούρα του Μεχία από τους νησιώτες της Αϊτή του πρώην Ξανθιώτη Κίμ Τζάγκι, καθώς γνώρισαν την ήττα με 1-0 και συνδυασμό με την ισοπαλία του Παναμά με τις Η.Π.Α. τερμάτισαν στην τελευταία θέση του ομίλου. Βασικοί και οι δύο «Θρακιώτες» που αγωνίστηκαν και στα 90λεπτά, τους βλέπετε και σε μια μονομαχία τους στην κεντρική φωτογραφία.

Μάχη «Ελ Θράκικο» και στο Gold Cup με την Ξάνθη να αναδεικνύεται νικήτρια, μια εξέλιξη βέβαια που δεν χαλάει τον Πανθρακικό καθώς θα γυρίσει νωρίτερα ο Μεχία μετά τον αποκλεισμό, με τον Κίμ Τζάγκι που αγωνίστηκε στην Ξάνθη την διετία 2009-2011 με 45 συμμετοχές προτού επιστρέψει στην Ελβετία οπού γεννήθηκε και μένει μόνιμα. Ο αριστερός μπακ έχοντας καταγωγή από την Αϊτή δέχτηκε την κλήση να μετέχει στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας του μικρού νησιωτικού κράτους της Κεντρικής Αμερικής, καταφέρνοντας μια σπουδαία επιτυχία για την Αϊτή καθώς με τη νίκη επί της Ονδούρας του Μεχία πέρασαν ως δεύτεροι του ομίλου στους προημιτελικούς του θεσμού, παρότι ξεκίνησαν ως το μεγάλο αουτσάιντερ.

Στο παιχνίδι η Αϊτή κατάφερε με τέρμα του Ναζόν στο 19’ να «παγώσει» τους παίκτες και τους πολυπληθείς φιλάθλους της Ονδούρας στο γήπεδο του Κάνσας, με τους νησιώτες με παιχνίδι αντεπιθέσεων στην συνέχεια να είναι ιδιαίτερα απειλητική απέναντι στο «κουραστικό» και κατά διαστήματα ανιαρό παιχνίδι της Ονδούρας, η οποία παρά την μεγάλη κατοχή δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τους αντιπάλους της έχοντας μόλις ένα σουτ στην εστία, αλλά και ένα σουτ εκτός περιοχής του Μεχία στο 2’ που πέρασε μόλις άουτ.

Παρά την ήττα ο μέσος του Πανθρακικού Αλεφρέντο Μεχία ήταν από τους λίγους διασωθέντες του ναυάγιου της Ονδούρας καθώς ήταν πολύ μαχητικός. Πολύ θετική εμφάνιση και από τον Τζάγκι που μπορεί επιθετικά να μην βοήθησε την ομάδα του αλλά αμυντικά ήταν «βράχος», σωστές τοποθετήσεις και μεγάλη συμβολή να διατηρήσει η Αϊτή το μηδέν πίσω. Πλέον μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Αϊτή θα περιμένει την ολοκλήρωση των ομίλων για να μάθει ο Τζάγκι ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος τους, ενώ ο Μεχία μετά το τέλος των υποχρεώσεων με την Εθνική θα πάρει μερικές ανάσες προτού επιστρέψει στην Ελλάδα και την Κομοτηνή για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία των «πράσινων».