Ξεκίνημα στην σαιζόν με… κούπα για την Ζενίτ με πρωταγωνιστή τον Λοντίγκιν!

Με τον Γιούρι Λοντίγκιν σε εξαιρετική βραδιά η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ξεκίνησε ιδανικά την σαιζόν κατακτώντας το Σούπερ Καπ Ρωσίας κερδίζοντας την Λοκομοτίβ Μόσχας στα πέναλτι με 4-2(1-1 κανονική διάρκεια).

Ο Γιούρι που έδειξε τρομερή ψυχραιμία αλλά και αυτοπεποίθηση που έκανε μέχρι και τους Ρώσους σπίκερ να παραμιλούν, οδήγησε την ομάδα του σε ακόμη μία κούπα αποκρούοντας το πέναλτι του Τσόρλουκα, με τον Κρισίτο να σκοράρει στο τελευταίο πέναλτι και να χαρίζει το τρόπαιο στην ομάδα της Αγίας Πετρούπολης. Για να φτάσουμε εκεί η Ζενίτ έπρεπε να καταφέρει με τέρμα του Σμόλνικοφ στο 83’ να ισοφαρίσει το τέρμα του Νιάσε από το 26’. Στην παράταση δεν είχαμε κάποιο τέρμα μ τους τερματοφύλακες να είναι σε εξαιρετικό βράδυ και έτσι οδηγηθήκαμε στα πέναλτι.

Εκεί από την Ζενίτ ευστόχησαν οι Χάλκ, Βίτσελ, Ανσάλντι στα τρία πρώτα με τον Σάτοφ να σημαδεύει το δοκάρι και τον Ντομένικο Κρισίτο να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι για να χαρίσει την κούπα στην ομάδα του. Για να φτάσουμε εκεί όμως έπρεπε να βάλει ο Λοντίγκιν το χεράκι του, μια και από το πρώτο κιόλας πέναλτι η ομάδα της Μόσχας αστόχησε με τον Γκριγκόριεφ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Γιούρι, ενώ στην συνέχεια ευστόχησαν οι Σαμέντοφ και Πετσίνοβιτς για να φτάσουμε στο πιο κρίσιμο πέναλτι με τον Λοντίγκιν να… «ψαρώνει» τον αρχηγό της Λοκομοτίβ Τσόρλουκα και χωρίς να πέσει καν μπλόκαρε το πέναλτι για να δεχτεί τα συγχαρητήρια του Πορτογάλου προπονητή της Ζενίτ Βίλας Μπόας.

Έτσι η Ζενίτ έδειξε πως και φέτος θα είναι το πρώτο φαβορί για να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα, που ξεκινά σε λίγες μέρες με την Ζενίτ στην πρεμιέρα να έχει ντέρμπι, καθώς θα παίξει την Κυριακή 19 Ιουλίου με την Ντιναμό Μόσχας στην Αγία Πετρούπολη.