Στέλνουν Ζαραδούκα στην Ξάνθη! “Χαλάει” του Σοτέλο…

Μπορεί στην Ξάνθη να έχουν βάλει στον… «πάγο» τον μεταγραφικό σχεδιασμό αναμένοντας ποιες θα είναι οι εξελίξεις στην χώρα, ωστόσο δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου την φέρνουν πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Γιάννη Ζαραδούκα που έμεινε ελεύθερος από τον Πλατανιά.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες “Goal” και “LiveSport” ο έμπειρος αριστερός μπακ προτάθηκε στη Ξάνθη, αφού από την περασμένη Παρασκευή (10/7) η διοίκηση του Πλατανιά ανακοίνωσε το διαζύγιό της με τον 29χρονο αμυντικό, ο οποίος είχε ζητήσει να αποχωρήσει επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ο Ζαραδούκας ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και δόθηκε δανεικός διαδοχικά σε Μαρκό, Κορωπί, Πανσερραϊκός όπου κέρδισε την άνοδο στη Super League και στον Εθνικό Πειραιώς.

Το 2009 έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και συνέχισε στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου όπου είχε καλές παρουσίες και κλήθηκε και στην Εθνική Ελλάδας. Το 2011 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, παραχωρήθηκε όμως ως δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα και συνέχισε ως δανεικός και στον Άρη Θεσσαλονίκης. Το καλοκαίρι του 2013 αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης, από τον οποίο αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2014 για να συνεχίσει την καριέρα του στον Πλατανιά, απ’ όπου μόλις προ τριών ημερών αποχώρησε.

Πάντως αν προχωρήσει η περίπτωση του, καθώς επιβεβαιώνεται από την Ξάνθη ότι έχει προταθεί και εξετάζεται, αυτόματα δείχνει να οδεύει προς «ναυάγιο» η περίπτωση του Αργεντίνου αριστερού μπακ Γκιγιέρμο Σοτέλο, που σύμφωνα με δημοσιεύματα της Αργεντινής θα παραχωρούνταν με την μορφή δανεισμού από την Ουρακάν στην Θρακιώτικη ομάδα.

Αξίζει να τονίσουμε πως στο ρεπορτάζ του ThrakiSportS επιβεβαιώνεται η περίπτωση του Γιάννη Ζαραδούκα από την ομάδα της Ξάνθης, ωστόσο διαψεύδεται συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, μια και ο Έλληνας αμυντικός είναι μια από τις περιπτώσεις που έχουν προταθεί, δεν την βλέπουν αρνητικά στην Ξάνθη, ωστόσο δεν πρόκειται να γίνει καμία κίνηση έως ότου ξεκαθαρίσει το μέλλον της πατρίδας μας. Ενώ όσον αφορά την περίπτωση του Σοτέλο στην Ξάνθη τονίζουν πως παρά τα δημοσιεύματα ουδέποτε υπήρξε συμφωνία με την Ουρακάν για τον δανεισμό του παίκτη. Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως σε περίπτωση παραμονής της χώρας μας στην Ευρωζώνη αποκλείεται ο Αργεντίνος να είναι η τέταρτη μεταγραφή του Θρακιώτικου συλλόγου.