Πρεμιέρα με ένα χρυσό και ένα χάλκινο για την Θράκη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου! Ο απολογισμός της πρώτης μέρας

Ιδανική πρεμιέρα για τους Θρακιώτες αθλητές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων που διεξάγεται στα Γιαννιτσά, με τις επιτυχίες να έρχονται στις ρίψεις οπού η Μαρία Ζουπίδου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ο Ιωάννης Δομασής το χάλκινο. Εξαιρετική η παρουσία των συνολικά 6 αθλητών από την Θράκη την πρώτη μέρα των αγώνων.

Η Μαρία Ζουπίδου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με ρίψη στα 34,63 πήρε την πρώτη θέση στην δισκοβολία δείχνοντας πως αποτελεί ένα από τα μεγάλα ταλέντα για το μέλλον. Από την ομάδα της Αλεξανδρούπολης εξαιρετική παρουσία είχαμε και από την Κωσταντίνα Αμπράση στον τελικό του Ακοντισμού με την Αλεξανδρουπολίτισσα ακοντίστρια να παίρνει την τέταρτη θέση με ρίψη στα 33,21.

Μεγάλη επιτυχία και από ένα ακόμη μεγάλο ταλέντο της Θράκης στις ρίψεις, τον Ιωάννη Δομασή του Διομήδη Βιστωνίδας Ξάνθης που κατέκτησε την Τρίτη θέση στην Σφαιροβολία με ρίψη στα 13,79. Από την ομάδα του Διομήδη πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γιάννης Ντούβελος που κατέκτησε την 6η θέση στα 1,000 μέτρα με χρόνο 2:28:44.

Από εκεί και πέρα εντυπωσιακά ξεκίνησε στα προκριματικά του μήκους ο άλτης του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης Αργύρης Μπουργουτζόγλου που με άλμα στα 5,90 πέρασε στον τελικό ως τρίτος. Στον μεγάλο τελικό ο Ξανθιώτης άλτης δεν κατάφερε να πιάσει την πρωινή του εμφάνιση και με άλμα στα 5,70 κατετάγη 8ος. Τέλος στα 300μέτρα με εμπόδια ο Μάριος Καλομπρατσίδης του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης δεν κατάφερε να μπει στον τελικό καταλαμβάνοντας την 12η θέση με χρόνο 52,24.

Οι αγώνες συνεχίζονται και σήμερα Κυριακή 12 Ιουλίου, με το ThrakiSportS να παρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών της Θράκης,

domasis ethnikos metallio