Eκτός 12αδας o Γκαράς αλλά και ο Πρωτοψάλτης για πειθαρχικό παράπτωμα!

Ο Σωτήρης Δρίκος ανακοίνωσε την 12αδα της Εθνικής ανδρών για τους πρώτους αγώνες του Ευρωπαϊκού Λιγκ με τη Ρουμανία στον Εύοσμο, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Απουσιάζει από την 12αδα για λόγους τακτικής ο Δημήτρης Γκαράς, αλλά και ο Θανάσης Πρωτοψάλτης. Ο λόγος που κόπηκε από τον Δρίκο είναι για πειθαρχικό παράπτωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες απουσίασε αδικαιολόγητα από προπόνηση της Εθνικής ομάδας. Κανονικά στην δωδεκάδα βρίσκονται οι Ανέστης Δαλακούρας και Ραφαήλ Κουμεντάκης.

Oι 12αδες Ελλάδας και Ρουμανίας:

ΕΛΛΑΔΑ: Φιλίποφ, Μαρούλης, Αρμενάκης, Πετρέας, Τζιουμάκας, Τακουρίδης, Πελεκούδας, Κοκκινάκης, Κουμεντάκης, Φράγκος, Δαλακούρας, Ταμπουρατζής.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Μπαλατσεάνου, Ολτεάνου, Μάριες, Ένε, Γκεοργκίτα, Μπάλα, Μπάρτα, Λίκα, Μπόροτα, Γκοντάριου, Γκεοργκέσου.

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης που λόγω της απουσίας του Δημήτρη Τζούριτς θα πάρει αρκετές πρωτοβουλίες το διήμερο δήλωσε:

«Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη χώρα, όπου δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βλέπουμε την κάθε μέρα, το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο»,

«Σίγουρα η ομάδα έχει φιλοδοξίες μετά και την περσινή μας παρουσία στον τελικό, όμως όλοι ξέρουμε ότι τα πράγματα φέτος θα είναι πιο δύσκολα. Ο όμιλος μας έχει καλές ομάδες, οι οποίες θέλουν να φτάσουν στο φάιναλ φορ για να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στο World League, αλλά κι εμείς δεν πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί από την αρχή ως το τέλος».

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στο Final 4 που θα διεξαχθεί το διήμερο 15-16 Αυγούστου στην Πολωνία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας του Β’ ομίλου
Παρασκευή 10 Ιουλίου
20:00, Ελλάδα – Ρουμανία
Σάββατο 11 Ιουλίου
17:00, Τουρκία – Σλοβενία
20:00, Ελλάδα – Ρουμανία
21:30, Κροατία – Λευκορωσία
Κυριακή 12 Ιουλίου
17:00, Τουρκία – Σλοβενία
21:30, Κροατία – Λευκορωσία

Η ομοσπονδία ανακοίνωσε πως έβαλε 3 ευρώ γενική είσοδο για τους αγώνες