Αλλαγή ο Ορφανίδης στην ισοπαλία της Ελλάδας με την Αυστρία για το EURO U19

Η Ελλάδα του Γιάννη Γκούμα που έκανε πολλές αλλαγές τις ενδεκάδας που πήρε τη νίκη με την Ουκρανία και αφήνοντας στον πάγκο για 80 και βάλε λεπτά τον MVP στη Βεροια Πέτρο Ορφανίδη της Ξάνθης την… γλίτωσε από την Αυστρία και με το 0-0 στο AEL FC Arena κρατάει την πρόκριση για τα ημιτελικά στα χέρια της. Αρκεί και η ισοπαλία την Κυριακή κόντρα στους Γάλλους.

Ο κόσμος έδωσε βροντερό «παρών» στην Λάρισα, γεμίζοντας με 15000 σχεδόν το γήπεδο, αλλά οι διεθνείς μας δεν είχαν τόσο καλή απόδοση όσο στη πρεμιέρα απέναντι στην Ουκρανία. Oι Αυστριακοί πίεσαν και μόλις στο 13΄ είχαν δοκάρι με τον Κβάσινα, ενώ έχασαν κι άλλες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ.

Στο 30΄ μάλιστα ο Τσιμίκας ανέτρεψε τον Σλάγκερ, οι παίκτες της Αυστρίας ζήτησαν το πέναλτι όμως ο διαιτητής όμως δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Πέντε λεπτά πριν φύγει το ημίχρονο η Ελλάδα έχασε και εκείνη μια καλή ευκαιρία με τον Στάικο.

Στην επανάληψη δεν υπήρχε καλός ρυθμός, ελάχιστες φάσεις, αν στο 79΄ ο Κβάσινα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ σε μία οριακή φάση. Αμέσως μετά ένα σουτ Βέργου έδιωξε σε κόρνερ ο γκολκίπερ των Αυστριακών και έτσι έμεινε το 0-0.

O Πέτρος Ορφανίδης (ΦΩΤΟ από το προηγούμενο αγώνα που σκόραρε), MVP της προηγούμενης νικηφόρας συναντησης στη Βέροια με την Ουκρανία, μπήκε μόλις στο 85′ της συνάντησης με την Αυστρία, αφού ο Γιάννης Γκούμας άφησε εκτός ενδεκάδας και τους Πόζογλου, Σάλιακα και Κουλούρη εκπλήσσοντας του πάντες.

Πλέον η Ελλάδα χρειάζεται ένα βαθμό την Κυριακή στην Κατερίνη (21:00) κόντρα στην Γαλλία για να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης, εκτός κι αν η Αυστρία δεν καταφέρει να νικήσει τους Ουκρανούς. Βέβαια με νίκη επί των Γάλλων, τα πιτσιρίκια του Γιάννη Γκούμα θα πάρουν την πρωτιά στον όμιλο.

Ελλάδα: Κότσαρης, Τσιμίκας, Τσελεπίδης, Μαρκοπουλιώτης (59′ Σάλιακας), Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Κυνηγόπουλος (84′ Ορφανίδης), Μαυρίας (59′ Πόζογλου), Βέργος.

Αυστρία: Α. Σλάγκερ, Πέριτς, Ντόμετζ, Χάας, Τουρς, Χόρβατ, Ξ. Σλάγκερ, Πρόκοπ, Κβάσινα, Ντόρτα (46′ Πελεγκρίνι), Ρίπιτς (80′ Γκρμπιτς).

1η αγωνιστική
Ελλάδα-Ουκρανία 2-0
Γαλλία-Αυστρία 1-0

2η αγωνιστική
Γαλλία-Ουκρανία 3-1
Ελλάδα-Αυστρία 0-0

3η αγωνιστική
Ελλάδα-Γαλλία
Ουκρανία-Αυστρία

Η βαθμολογία

1. Γαλλία 6 4-1
2. Ελλάδα 4 2-0
——————
3. Αυστρία 1 0-1
4. Ουκρανία 0 1-5