Βασικός ο Μεχία στην ήττα της Ονδούρας στην πρεμιέρα του Gold Cup από τις ΗΠΑ

Δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα της για το Gold Cup της Βόρειας και Κεντρικής, η Ονδούρα του Αλφρέντο Μεχία του Πανθρακικού αφού ηττήθηκε με 2-1 από τις ΗΠΑ.

Ο Μεχία ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα της Ονδούρας και αγωνίστηκε σε ολόκληρο το ενηντάλεπτο αλλά η ομάδα του υπέκυψε στην ανωτερότητα των γηπεδούχων Αμερικανών. Οι ΗΠΑ προηγήθηκαν με 2-0 με τα τέρματα του Ντέπσει στο 25′ και 64′ και η ομάδα του Μεχία μείωσε σε 2-1 με τον Ντισκουα στο 68′. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Παναμάς και Αιτή αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1.

Η φετινή διοργάνωση διεξάγεται από κοινού σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά, με την Ονδούρα να βρίσκεται στον πρώτο όμιλο μαζί με τους οικοδεσπότες Αμερικάνους, τον Παναμά και την Αϊτή με τους ειδικούς να θεωρούν φαβορί για την δεύτερη θέση την παρέα του Μεχία. Στον δεύτερο όμιλο βρίσκουμε τους Καναδά, Ελ Σαλβαδόρ, Τζαμάικα και Κόστα Ρίκα, ενώ στον τρίτο έχουμε τους Μεξικό, Γουατεμάλα, Κούβα και Τρίνινταντ και Τομπάγκο. Από κάθε όμιλο προκρίνονται στην επόμενη φάση οι δύο πρώτοι και οι δύο καλύτεροι τρίτοι.