Στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών κλήθηκε (και) ο Παρασκευάς Τσέλιος του Εθνικού!

H προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει της πρεμιέρας των υποχρεώσεων της στο European League 2015 (Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Ιουλίου στο ΔΑΚ Ευόσμου με αντίπαλο την Ρουμανία) συνεχίζεται, ενώ στο γκρουπ των 15 αθλητών έχουν προστεθεί και τρία νέα πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία είναι και ο Παρασκευάς Τσέλιος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα στο γκρουπ των 15 αθλητών ανάμεσα στους οποίους και τρεις εβρίτες (Δαλακούρας, Κουμεντάκης, Γκαράς), που έχουν ξεκινήσει από τις 29 Ιουνίου προπονήσεις στην Θεσσαλονίκη, έχουν προστεθεί και τρία νέα πρόσωπα, οι Παρασκευάς Τσέλιος (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Κυριάκος Σπυριούνης (ΑΟΝΣ Μίλων) και Γιώργος Παπαλεξίου (ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου).

Οι συγκεκριμένοι αποτελούν στελέχη των εθνικών ομάδων ανάπτυξης, αλλά κλήθηκαν από τον Σωτήρη Δρίκο και τον Κώστα Δεληκώστα προκειμένου να πραγματοποιήσουν σειρά ατομικών προπονήσεων, αλλά και να λάβουν μέρος στις προπονήσεις των ανδρών.

«Στην αρχή ήμουν λίγο επιφυλακτικός, αλλά όταν δέχθηκα το δεύτερο τηλεφώνημα τότε το πίστεψα, αλλά και πάλι ήταν μια τεράστια έκπληξη για μένα», παραδέχθηκε ο Παρασκευάς Τσέλιος και συμπλήρωσε: «Είναι μια μεγάλη εμπειρία όλο αυτό το δεκαήμερο. Οι μεγάλοι μας συμβουλεύουν συνεχώς, μας μιλάνε και βλέπουμε καθημερινά πως δουλεύουνε και προσπαθούμε κι εμείς να ακολουθήσουμε το ρυθμό τους».

Υπενθυμίζουμε ότι η Εθνική ομάδα βρίσκεται στο δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με τις Σλοβενία, Τουρκία, Λευκορωσία, Κροατία, Ρουμανία και στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων της (10 και 11 Ιουλίου στο ΔΑΚ Ευόσμου) αντιμετωπίζει την Ρουμανία.

Από την Εθνική απουσιάζει ο Δημήτρης Τζούριτς (λόγω καταπόνησης αλλά και του τραυματισμού του στη μέση), όπως κι ο Γιώργος Στεφάνου (κι αυτός δεν έπαιξε καθόλου στο Λιγκ λόγω τραυματισμού), αλλά κι ο πρώην πασαδόρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Νίκος Αγγελόπουλος, ενώ τα νέα πρόσωπα σε σχέση με το World League είναι ο Θάνος Μαρούλης και ο ορεστιαδίτης λίμπερο του ΠΑΟΚ Δημήτρης Γκαράς.

Αναλυτικά οι αθλητές που έχουν καλέσει οι oμοσπονδιακοί τεχνικοί Σωτήρης Δρίκος και Κώστας Δεληκώστας είναι οι εξής:

Πασαδόροι: Ντίμα Φιλίποφ, Θάνος Μαρούλης
Διαγώνιοι: Νίκος Παλέντζας, Τόλης Αρμενάκης
Ακραίοι: Μένιος Κοκκινάκης, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Ανδρέας Φράγκος, Ανέστης Δαλακούρας
Κεντρικοί: Γιώργος Πετρέας, Γιώργος Τζιουμάκας, Γιάννης Τακουρίδης, Παναγιώτης Πελεκούδας
Λίμπερο: Κώστας Ταμπουρατζής, Δημήτρης Γκαράς