Νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην Ουγγαρία ο Δουβαλίδης

Nέα μεγάλη εμφάνιση με πανελλήνιο ρεκόρ σε Diamond League, πέτυχε ο Κώστας Δουβαλίδης και έδειξε ότι είναι μεταξύ των μεγάλων του αγωνίσματος στα 110μ. εμποδίων.

Ο Κώστας Δουβαλίδης επιβεβαιώσε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και λίγες μέρες μετά την απίθανη κούρσα στο Diamond League του Παρισιού όπου ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ, ξεπέρασε τον εαυτό του για μια ακόμη φορά στην καριέρα του, «έσπασε» το εθνικό ρεκόρ, σημειώνοντας χρόνο 13.33 στα 110 μ. εμπ. στο μίτινγκ Ιστβαν Γκιουλάι» στην Ουγγαρία, αφήνοντας στο παρελθόν το 13.34.

O Έλληνας πρωταθλητής από τη Δράμα με τις εξαιρετικές σχέσεις με την Θράκη, παρά τα προβλήματα στον προσαγωγόέκανε νεο πανελλήνιο ρεκόρ, ολοκληρώνοντας σε 13.33!

Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα αγωνιζόμενος στο φημισμένο μίτινγκ του Σεκέσφεχερβαρ της Ουγγαρία που διεξάγεται στη μνήμη του μεγάλου Ιστβάν Γκιουλάι, σημείωσε αυτήν την επίδοση με κόντρα άνεμο -1,2 μέτρα!  Με το 13.33 ήταν ο νικητής στη σειρά του (έγιναν δύο σειρές στα 110μ. εμπόδια). Μία καλή και μία… όχι και τόσο καλή. Ο Δουβαλίδης συμμετείχε στην όχι και τόσο καλή σειρά, αλλά με το χρόνο του θα έβγαινε δεύτερος στην καλή σειρά περνώντας ακόμα και τον Άριες Μέριτ!

Ο νικητής Σουμπένκοφ έκανε 13.27, για να τον ακολουθήσει ο Τζέισον Ρίτσαρντσον με 13.35 και στην τρίτη θέση ο Άριες Μέριτ με 13.40! Ο Ορλάντο Ορτέγκα χτύπησε σε εμπόδιο και ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 16.40.

 

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Αντώνη Μάστορα στο ύψος, όπου με την καλύτερη εφετινή του επίδοση και άλμα στα 2,30μ. κατέλαβε την 6η θέση, με τους φιλάθλους της Θράκης να εύχονται σύντομα να αποκτήσει παρέα τον Κώστα Μπανιώτη.

Ο πρωταθλητής του Ηρακλή, με αυτή την επίδοση ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο και κατέλαβε την έκτη θέση. Νικητής του αγώνα ήταν ο Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ με 2.36μ. για να τον ακολουθήσουν οι Ντόναλντ Τόμας (Μπαχάμες) 2.34μ., Αλεξέι Ντμίτρικ (Ρωσία) 2.32μ., Αντρίι Προτσένκο (Ουκρανία) 2.32μ., ο Αλεξάντερ Σουστόφ (Ρωσία) με 2.30μ. όσο και ο Αντώνης Μάστορας αλλά με χειρότερες προσπάθειες.