H γιούχα των Eλλήνων στους Γερμανούς για το Euro U19 και η απάντηση της ΕΠΟ

Αντιδράσεις που σχετίζονται με τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας παρόλο που δεν αγωνίστικη η εθνική Ελλάδος, συνέβησαν στο AEL FC Arena στη Λάρισα, εκεί όπου η Γερμανία U-19 αντιμετώπισε την Ισπανία, μπροστά σε 6000 φιλάθλους! Άμεση η απάντηση της ΕΠΟ του Γκιρτζίκη.

Μπορεί o αγώνας να γινόταν στο AEL FC ARENA, και η Ελλάδα του Ορφανίδη να βρισκόταν στη βάση της στην Κατερίνη, πριν πάει στη Λάρισα για τον αγώνα της Πέμπτης με την Αυστρία, όμως οι Ισπανοί ένιωθαν σαν να παίζουν στην Μαδρίτη και οι Γερμανοί σε μία εχθρική έδρα.

Ο λόγος ήταν οι αποδοκιμασίες του ελληνικού κοινού στον εθνικό ύμνο της Γερμανίας, αλλά και την γιούχα σε πολλά σημεία του αγώνα όταν και έπαιρναν την μπάλα… Μάλιστα τα τρία γκολ που σημείωσαν οι πιτσιρικάδες της Ισπανίας πανηγυρίστηκαν έντονα από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Επίσημη θέση πήρε η ΕΠΟ για τις αποδοκιμασίες που υπήρξαν στην αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ισπανία, στο πλαίσιο του UEFA Euro U19, τονίζοντας συγκεκριμένα πως «έτυχε δυσανάλογης προβολής σε σχέση με την πραγματική της έκταση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι με την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής του UEFA EURO U19 που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στις πόλεις της Κατερίνης, της Λάρισας και της Βέροιας, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ανακοινώνεται ότι:

Aπευθύνουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στον φίλαθλο κόσμο των πόλεων της Κατερίνης, της Λάρισας και της Βέροιας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Η απόφαση της ΕΠΟ να παραιτηθεί από πιθανά έσοδα και να διαθέσει δωρεάν τα εισιτήρια της διοργάνωσης, δεν εξασφάλιζε, από μόνη της και δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών στη χώρα μας, την αθρόα προσέλευση θεατών κάθε ηλικίας και φύλου στα γήπεδα. Αυτό που αποδείχτηκε, επομένως, κατά τις δύο πρώτες ημέρες του UEFA EURO U19 είναι ότι η απήχηση και η διείσδυση του ποδοσφαίρου στην κοινωνία εξακολουθεί να είναι ευρεία.

Επ’ ευκαιρία, επιθυμούμε να μεταφέρουμε προς τον φίλαθλο κόσμο τα συγχαρητήρια που δεχτήκαμε από την UEFA για την – πέραν κάθε προσδοκίας – εντυπωσιακή παρουσία του στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, στο AEL FC Arena και στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημανθεί ότι η αρνητική αντίδραση που σημειώθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα Γερμανία-Ισπανία εκτιμούμε ότι έτυχε δυσανάλογης προβολής σε σχέση με την πραγματική της έκταση. Το ακριβές της διαπίστωσης, άλλωστε, αποδεικνύουν και οι δηλώσεις του κ. Ζοργκ (προπονητής Εθνικής Γερμανίας), ο οποίος ευχαρίστησε το κοινό της Λάρισας και τόνισε ότι ο ίδιος και οι παίκτες του ένιωσαν φιλόξενα στο AEL FC Arena.

Επίσης, από την UEFA η Οργανωτική Επιτροπή έλαβε συγχαρητήρια για την αρτιότητα των εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τις προπονητικές και αγωνιστικές ανάγκες των συμμετεχουσών Εθνικών Ομάδων στο UEFA EURO U19 και ειδικότερα για την ποιότητα των χλοοταπήτων που αναβαθμίστηκαν για να καλύπτουν τις διεθνείς προδιαγραφές και οι οποίοι, με σωστή χρήση, θα μείνουν παρακαταθήκη στις περιοχές που φιλοξενούν τη διοργάνωση».

Mε το πέρας του αγώνα στη Λαρισα ανάμεσα σε Γερμανία και Ισπανία ολοκληρώθηκαν η πρώτη αγωνιστική για το Euro U19.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Αυστρία-Γαλλία 0-1
Ελλάδα-Ουκρανία 2-0

1) Ελλάδα 3 (2-0)
2) Γαλλία 3 (1-0)
3) Αυστρία 0 (0-1)
4) Ουκρανία 0 (0-2)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Γερμανία-Ισπανία 0-3
Ολλανδία-Ρωσία 1-0

1) Ισπανία 3 (3-0)
2) Ολλανδία 3 (1-0)
3) Ρωσία 0 (0-1)
4) Γερμανία 0 (0-3)