Σενάρια για συμμετοχή στην Super League μόνο με άδεια!

Έτοιμο να επαναφέρει την τιμωρία του υποβιβασμού για όποια ομάδα δεν εξασφαλίζει την απαραίτητη άδεια, φαίνεται πως είναι το ΔΣ της Λίγκας από τα νέα αγωνιστική σαιζόν. Να θυμίσουμε πως αν αυτό πέρναγε φέτος ο Πανθρακικός δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής, ωστόσο αν αυτό συμβεί σημαίνει πως οι ομάδες της Λίγκας θα πρέπει να είναι πιο… προσεκτικές στα οικονομικά τους.
Τα αυστηρά μέτρα για τις ομάδες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την άδεια ετοιμάζεται να επαναφέρει το ΔΣ της Super League, με τον υποβιβασμό να πέφτει και πάλι στο τραπέζι. Κάτι, δηλαδή, που ίσχυε μέχρι και πριν από τρία χρόνια, όταν και έγινε μία προσπάθεια εξυγίανσης των ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, όσες ομάδες είχαν οικονομικά προβλήματα, αντί να πέσουν κατηγορία, παρέμεναν, όμως δε μπορούσαν να ξοδέψουν λεφτά για την ενίσχυσή τους. Αντ’ αυτού, επένδυαν σε νεαρούς γηγενείς, με το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ να πρέπει να πάει στις οφειλές, με την Λίγκα να κρατάει και το 20% των τηλεοπτικών, για να αποπληρώνει τους ποδοσφαιριστές είχαν λαμβάνειν χρήματα με τελεσίδικες αποφάσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «LiveSport», το σχέδιο αυτό δεν πέτυχε, με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιωνίου, που ούτε φέτος κατάφεραν να πάρουν άδεια. Έτσι, το ΔΣ παρουσιάζεται έτοιμο να ψηφίσει την επαναφορά του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν θα εξασφαλίσουν άδεια, κάτι που θα τεθεί σε ισχύ από του χρόνου και θα αφορά την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της σεζόν 2016/17.