Με το δεξί η Εθνική στο Ευρωπαϊκό με… απολαυστικό Ορφανίδη!

Aνταπόκριση από τη Βέροια: Κώστας Καραγιάννης

Ιδανικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ19 η Εθνική μας ομάδα που με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ξανθιώτη μεσοεπιθετικό της Skoda Ξάνθη Πέτρο Ορφανίδη κέρδισε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στο γήπεδο της Βέροιας 2-0 την Ουκρανία.

Το σκορ άνοιξε ο Ξανθιώτης μέσος με υπέροχο τρόπο με γυριστό σουτ, ενώ και στο δεύτερο γκολ της Εθνικής ο Ορφανίδης ήταν πρωταγωνιστής μια και από δική του πάσα ο Καραχάλιος έκανε το 2-0.

Στο παιχνίδι τώρα, οι Ουκρανοί μπήκαν πιο απειλητικά στο παιχνίδι και μετά το πρώτο πεντάλεπτο πήραν τα ηνία του αγώνα προσπαθώντας να βρουν τρόπο να παραβιάσουν την εστία του Κότσαρη, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με τους Ουκρανούς στην πρώτη καλή στιγμή η Εθνική μας ομάδας άνοιξε το σκορ στο 20’ όταν ο Πέτρος Ορφανίδης εκμεταλλεύτηκε ασίστ του Κουλούρη και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ουκρανού γκολκίπερ. Μετά το γκολ οι Ουκρανοί αύξησαν ξανά την πίεση τους θέλοντας το γκολ της ισοφάρισης, κέρδισαν αρκετά κόρνερ δημιούργησαν κινδύνους στην Ελληνική άμυνα χωρίς όμως να είναι εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Στο δεύτερο μέρος οι διεθνείς μας μπήκαν πιο δυνατά απείλησαν με τον Κουλούρη, όμως από εκεί και πέρα οι Ουκρανοί πήραν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα , είναι χαρακτηριστικό πως με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι Ουκρανοί είχαν κάνει 10τελικές έναντι 4 της Εθνικής. Μετά το 65’ οι Έλληνες διεθνείς ισορρόπησαν το παιχνίδι καταφέρνοντας μάλιστα με την συμπλήρωση 76’ λεπτών αγώνα να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, με τον Καραχάλιο να παίρνει την ασίστ από τον Ορφανίδη και με σούτ που κόντραρε ξεγέλασε τον Σολτατένγκο και έκανε δύο τα τέρματα της Ελλάδας.

Το σκορ έμεινε έτσι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Βρετανού διαιτητή Τέιλορ με τον ομοσπονδιακό Γιάννη Γκούμα και όλους τους παίκτες να γίνονται ένα και να πανηγυρίζουν έξαλα τη μεγάλη νίκη μαζί με τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο της Βέροιας.

Ελλάδα: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσελεπίδης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Ορφανίδης, Πόζογλου (46’ Μαρκοπουλιώτης), Κουλούρης (89′ Βέργος), Κυνηγόπουλος (46’ Τσιμίκας)

Ουκρανία: Σολντατένκο, Ματβιγένκο, Κιριουχάντσεβ, Λούτσεκβιτς (70’ Τσιγκάνκοβ), Λουκιαντσούκ , Ζιντσένκο, Μιχαϊλιτσένκο, Κοβαλένκο, Κλοτς (70’ Ζουμπκόβ), Μποριατσούκ (46’ Αρεντάρουκ), Μπεσέντιν.