Αγώνες αναρρίχησης στην Κομοτηνή από τον ΕΟΣ Κομοτηνής!

Στην Κομοτηνή διεξήχθη ο 7ος πανελλήνιος αγώνας δυσκολίας-ανάπτυξης παιδιών ηλικίας 5-15 ετών, με τον ΕΟΣ Κομοτηνής να δίνει την παρουσία με 7 νεαρές αθλήτριες. Συμμετοχές από όλη την Ελλάδα

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Χρόνος» το Σάββατο η πίστα αναρρίχησης που έχει δημιουργηθεί στο 2ο ΕΠΑΛ-1ο ΓΕΛ Κομοτηνής φιλοξένησε τον 7ο πανελλήνιο αγώνα δυσκολίας-ανάπτυξης παιδιών ηλικίας 5-15 ετών. Η Κομοτηνή επιλέχθηκε ως διοργανώτρια, καθώς διαθέτει ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτές τις ηλικίες πίστα. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε δίχως απρόοπτα και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των αγωνιζομένων. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Ελληνικό ορειβατικό σύλλογο Κομοτηνής (ΕΟΣΚ) υπό την αιγίδα της ελληνικής ομοσπονδίας ορειβασίας-αναρρίχησης (ΕΟΟΑ). Ένα άθλημα ξεχωριστό, το οποίο μπορεί να γνωρίζουν λίγοι και ακόμη λιγότεροι δοκιμάζουν, αλλά ο ΕΟΣ Κομοτηνής το έχει συστήσει δυναμικά στην πόλη και τους νέους. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα οι αθλητές αναρριχούνταν στην πίστα και συγκέντρωναν πόντους ανάλογα με τον ειδικό πιάσιμο στο οποίο και θα έφταναν.

Όσο πιο ψηλά τόσο περισσότεροι πόντοι, κάτι που πρακτικά δεν είναι τόσο εύκολο, καθώς η δυσκολία της πίστας αυξάνεται κλιμακωτά. Οι συμμετοχές ήταν 72 και οι σύλλογοι που έδωσαν το παρόν 15 και μάλιστα από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ηράκλειο της Κρήτης, Χαλκίδα, Τρίκαλα, Βόλος, Θεσσαλονίκη, όλα τα μέρη είχαν τους εκπροσώπους τους, με παιδιά πέντε ως δεκαπέντε ετών, ενώ τον ΕΟΣ εκπροσώπησαν επτά νεαρές αθλήτριες, με την μικρότερη να είναι επτάχρονη και την μεγαλύτερη δεκατριών χρονών. Δύο από αυτές μάλιστα διακρίθηκαν: στην προαγωνιστική κατηγορία κάτω των εννιά ετών η Μαριλήνα Χατζηχριστοδούλου τερμάτισε τρίτη, ενώ στην προαγωνιστική κατηγορία εννιά με έντεκα ετών η Όλγα Εξακοϊδη κατέκτησε την δεύτερη θέση.