Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το «2ο Waverunning 2015»

Για 2η συνεχή χρονιά, δρομείς από την Ξάνθη αλλά και όλη τη Β. Ελλάδα προετοιμάζονται για έναν αγώνα δρόμου διαφορετικό από τους συνηθισμένους, καθώς ξεχωρίζει για τη διαδρομή του που διασχίζει τις παραλίες και παραθαλάσσιες περιοχές των Νομών Ξάνθης – Καβάλας.

Έτσι οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαμβάνουν τη διαδρομή, συνδυάζοντας τρέξιμο στην υγρή άμμο με το… θαλασσινό αεράκι κι όλα αυτά διασχίζοντας πανέμορφα τοπία. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 09 Αυγούστου 2015 στην παραλία Αβδήρων – Κεραμωτής και θα περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές διαδρομές, οι οποίες διαφέρουν στην απόσταση που θα έχουν να διανύσουν οι δρομείς.

Συγκεκριμένα η 2η διοργάνωση «Waverunning» θα αποτελείται από τέσσερις παραθαλάσσιους αγώνες δρόμου:

28χλμ.: Αρχαία Άβδηρα – Camping Κεραμωτής.

10χλμ.: Περιοχή Δέλτα Νέστου – Camping Κεραμωτής.

5χλμ.: Μοναστηράκι – Camping Κεραμωτής.

1χλμ.: Φάρος Κεραμωτής – Camping Κεραμωτής (για παιδιά έως 12 ετών)

Βασικοί στόχοι της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής και η μείωση των απορριμμάτων στις ακτές εξαιρετικής ομορφιάς και βιοποικιλότητας. Εξάλλου οι εθελοντές της διοργάνωσης προσπάθησαν να καθαρίσουν μέρη των ακτών, διαπιστώθηκε όμως ότι απαιτείται μεγαλύτερη κινητοποίηση».

Να σημειώσουμε ότι νικητής του μεγάλου αγώνα πέρσι ήταν ο Καβαλιώτης αθλητής της Salomon Νίκος Σιδερίδης. Έπειτα από αιτήματα αθλητών και θεατών, τη φετινή χρονιά προστέθηκε αγώνας 5χλμ., με σκοπό να λάβουν μέρος και αρχάριοι δρομείς.

Για τον επερχόμενο αγώνα οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες οι οποίες συνεχίζονται με σταθερούς ρυθμούς κι έτσι όλα θα είναι έτοιμα την 9η Αυγούστου για να υποδεχθεί η περιοχή των Αβδήρων και της Κεραμωτής τους συμμετέχοντες που θα τρέξουν με φόντο τις θάλασσες της περιοχής από τη μία πλευρά και το Δέλτα του Νέστου από την άλλη!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα «waverunning.gr» ή στα τηλ. 2541105090 – 6937061254 – 6975706901.