Ένατος στην Ευρώπη ο Μπαμπαχανιάν της Ολυμπιακής Φλόγας! Με έξοδα του Δήμου στο Ευρωπαϊκό!!!

Την 9η θέση στην Ευρώπη κατέλαβε ο Ξανθιώτης παλαιστής Αρμέν Μπαμπαχανιάν, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη στα -55κιλά της Ελληνο-Ρωμαϊκής.

Ο παλαιστής της Ολυμπιακής Φλόγας Ξάνθης μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο εξασφάλισε την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό, ωστόσο η αδυναμία της Ομοσπονδία να καλύψει τα έξοδα ανάγκασαν τον αθλητή και τον σύλλογο του να αναζητήσουν πόρους για να μπορέσει ο Άρμεν να βρεθεί στην Κωσταντινούπολη και να αγωνιστεί με τα Ελληνικά χρώματα. Την λύση μετά από πολύ αγώνα έδωσε ο Δήμος Ξάνθης που κάλυψε τα έξοδα του Ξανθιώτη αθλητή και έτσι μπόρεσε να ταξιδέψει για την Κωνσταντινούπολη και να αγωνιστεί.

Εκεί ο Μπαμπαχανιάν με εντυπωσιακή εμφάνιση απέκλεισε στον πρώτο γύρο Ντάνιελ Κότσαρ από την Σλοβενία με 8-0, για να σταθεί ωστόσο άτυχος και να πέσει πάνω στο φαβορί της κατηγορίας τον Γεωργιανό Ηρακλή Σαβάτζε γνωρίζοντας την ήττα, να σημειώσουμε πως ο Γεωργιανός αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Στα ρεπεσάζ ο Μπαμπαχανιάν θα σταθεί εκ νέου άτυχος μια και κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Βούλγαρο Γιότο Χριστόφ με τον Βούλγαρο να κερδίζει και στην συνέχεια να μπαίνει στα μετάλλια και να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Ξανθιώτης παλαιστής κατέλαβε την 9η θέση στην γενική κατάταξη μια θέση εξαιρετική, αν σκεφτεί κανείς πως οι δύο ήττες του Έλληνα πρωταθλητή ήρθαν από δύο παλαιστές που μπήκαν στα μετάλλια.