Γ’ Εθνική: Ριζική ανανέωση στην Ασπίδα Ξάνθης με έξι αποχωρήσεις και έξι προσθήκες!!!

Στην ριζική ανανέωση του ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου που θα βρει την Ασπίδα Ξάνθης στην Γ’ Εθνική κατηγορία, μετά τον υποβιβασμό από την Β’, αποφάσισαν οι ιθύνοντες του αντρικού τμήματος της Ασπίδας Ξάνθης μαζί με την διοίκηση, επενδύοντας κατά βάση σε νέα παιδιά που μαζί με κάποιους έμπειρους παίκτες που θα παραμείνουν στο ρόστερ θα αποτελούν τον κορμό της Ασπίδας της νέας χρονιάς

Ήδη όπως ενημερωθήκατε από το ThrakiSportS η Ασπίδα προχώρησε στην πρώτη της μεταγραφή με τον νεαρό Καραμπίνη (θυμηθείτε ΕΔΩ), ενώ σε συνέχεια της ανανέωσης του ρόστερ με παιδιά από την Ακαδημία του συλλόγου, αποφασίστηκε να προωθηθούν στην αντρική ομάδα πέντε παίκτες της Εφηβικής ομάδας. Οπως αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση του κόουτς Κώστα Ιωαννίδη μαζί με τους ιθύνοντες του συλλόγου στην πρώτη ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης προωθούνται οι Τάσος Μαντζουράνης, Συμεών Ζάρας, Παναγιώτης Σαββίδης, Αλέξανδρος Χατζηαντωνίου και ο Μάριος Τσίλογλου.

Από εκεί και πέρα σημαντικές είναι οι αποχωρήσεις που υπάρχουν στον Ξανθιώτικο σύλλογο που ήδη μετρά 7 αποχωρήσεις. Παρελθόν αποτελούν οι Βασίλης Λιβησιανός που πήγε στον Αρίων Ξάνθης (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ) και ο Δημήτρης Καραμπέκης που πήγε στον ΓΑΣ Κομοτηνή (θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ). Οι πιο σημαντικές απώλειες ωστόσο έρχονται με την αποχώρηση του Ντίνου Δενδρινού που ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ξάνθη και θα επιστρέψει στην Αθήνα, αλλά και τον Χρήστο Παπανικολάου που αναζητά ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Ενώ τέλος επίσης παρελθόν αποτελούν και οι Δημήτρης Τατάρης και Θεόδωρος Σταμπουλής που αποφάσισαν να κρεμάσουν τα παπούτσια τους, ο πρώτος και λόγω ηλικίας ενώ ο Σταμπουλής παρότι μόλις 29 αποφάσισε να σταματήσει λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχουν πολύ μεγάλες αλλαγές στον Ξανθιώτικο σύλλογο που σε σχέση με το περσινό ρόστερ θα έχει και τη νέα σαιζόν τους έμπειρους Απόστολο Κουτσογιάννη και Γιάννη Στεφανίδη και τους νεαρούς Κυριάκο Κατριβάνο, Δούκα Γρούδο, Γιώργο Παλλάκη, Ιάσωνα Πέτς, Μιχάλη Κουμπάνη και Αντώνη Παπαδάκη.

Πρόθεση της Ξανθιώτικης ομάδας είναι το ρόστερ της επόμενης σαιζόν να αριθμεί 16-17 αθλητές με αρκετά χαμηλωμένο μέσο όρο ηλικίας, ήδη αριθμεί 14. Πέρα από τον Καραμπίνη οι ιθύνοντες της Ασπίδας προσανατολίζονται στην ολοκλήρωση ακόμη τουλάχιστον δύο μεταγραφών από τους οποίους ο ένας θα είναι δεδομένα παίκτης που θα παίζει μέσα στο καλάθι. Ενώ θα αναμένουν και τη νέα φουρνιά φοιτητών χωρίς να αποκλείουν στην απόκτηση κάποιας εξτρά μεταγραφής να βρεθεί κάτι πολύ αξιόλογο.