Και τυπικά ελεύθεροι οι τρείς του… άξονα της Skoda Παπάζογλου, Ομπόντο και Κλέιτον! Το μέχρι τώρα πάρε-δώσε της Ξάνθης…

Ελεύθεροι να αναζητήσουν το νέο τους ποδοσφαιρικό προορισμό είναι και τυπικά οι Τάσος Παπάζογλου, Κριστιάν Ομπόντο και Σίλβα Κλέιτον που δεν ανανέωσαν το συμβόλαια τους που εξέπνεαν στις 30 Ιουνίου, και πλέον λογίζονται ως ελεύθεροι ποδοσφαιριστές.

Τρείς πολύ σημαντικοί παίκτες που ο καθένας με τον δικό του τρόπο συνέβαλαν στην φετινή πορεία της Ξάνθης, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Τρείς πολύ σημαντικές απώλειες για την Ξάνθη που καλείται να βρει παίκτες τουλάχιστον ισάξιους η έστω να μπορούν να πλησιάζουν στα στάνταρ απόδοσης των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών ώστε να μπορέσει να καλυφτεί η απώλεια τους.

Για τον Ομπόντο οι πληροφορίες θέλουν να έχει στα χέρια του δύο πολύ δελεαστικές οικονομικά προτάσεις από την Τουρκία, αν και ο παίκτης είχε δείξει διάθεση να παραμείνει στην Ξάνθη αλλά με καλύτερους οικονομικά όρους, κάτι που δεν συνέβη με τον Νιγηριανό να μένει ελεύθερος. Για την θέση του Αφρικανού η Ξάνθη ήδη προχώρησε στην απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών του Τόμισλαβ Τόμιτς ενώ ένα έγγραφο απομένει για να ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του Έλτον Ντα Σίλβα.

Η αντικατάσταση του Κλείτον μοιάζει να είναι η πιο δύσκολη μια και για να βρεις παίκτη της ποιότητας και της αξίας του Βραζιλιάνου που με μια κίνηση του μπορούσε να αλλάξει την ιστορία μιας αναμέτρησης θα πρέπει να καταβάλεις αρκετά χρήματα η να… σταθείς τυχερός. Ο «Κλέι» έχει αρκετές προτάσεις στα χέρια του από Τουρκία, Κατάρ αλλά και έντονο ενδιαφέρον από Ελληνικούς συλλόγους με τον Βραζιλιάνο ωστόσο να απολαμβάνει τις διακοπές του χωρίς να δείχνει να βιάζεται να υπογράψει κάπου, ενώ από την Ξάνθη του έχουν εκφράσει πως τον θέλουν και τη νέα σαιζόν. Για την αντικατάσταση του Βραζιλιάνου αν αποφασίσει να υπογράψει αλλού πολλά έχουν ακουστεί χωρίς ωστόσο να γίνεται κάτι γνωστό την δεδομένη στιγμή και λόγο της κατάστασης της χώρας, μια και ο Τεϊσέιρα που έμοιαζε να είναι το φαβορί να έχει και άλλες προτάσεις στα χέρια του.

Στους έξι μήνες που αγωνίστηκε στην Ξάνθη ο Τάσος Παπάζογλου που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού και να δώσει σημαντικές λύσεις στα μετόπισθεν του Θρακιώτικου συλλόγου, ωστόσο η μεγάλη οικονομική διαφορά στην προσφορά της Ξάνθης και αυτά που ζητούσε ο Σερραίος αμυντικός τον οδήγησαν στην απόφαση να αναζητήσει αλλού τον επόμενο του ποδοσφαιρικό σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παπάζογλου βρίσκεται σε συζητήσεις με σύλλογο του εξωτερικού (πιθανότατα την Γερμανία) για να συνεχίσει την καριέρα του ενώ υπάρχει και πρόταση από Ελληνικό σύλλογο. Η αντικατάσταση του Παπάζογλου φέρεται να έρχεται εκ των έσω με τον νεαρό αμυντικό Οκάν Χατζητερζόγλου αλλά και με τον Αργεντίνο Σοτέλο που θα αποκτηθεί με την μορφή δανεισμού από την Ουρακάν και έχει δυνατότητα να αγωνιστεί τόσο ως κεντρικός αμυντικός όσο και ως αριστερός μπακ.

Θυμίζουμε πως πέρα από τους τρείς που αναφέραμε παρελθόν από την Ξάνθη αποτελούν επίσης οι Κυριακίδης(Παναιτωλικός), Αναστασόπουλος, Γκομσί, Κομεσίδης, Τσαμούρης, Μπαρέττας, Μπαλούφο, Μπέλιτς και Κάλβο.

Ενώ η Ξάνθη σε αντικατάσταση τους πέρα από τους τρείς νεαρούς που προώθησε Μανώλη Δεμένικο, Οκάν Χατζητερζόγλου και Βασίλη Φασίδη προχώρησε στην απόκτηση των Λουίτζι Τσέναμο, Τόμισλαβ Τόμιτς ενώ τα τυπικά έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της απόκτησης των Έλτον Ντα Σίλβα και Γκιγιέρμο Σοτέλο.