Ο Ολλανδός Κλόκ ψηλά στη λίστα για τον πάγκο της Ορεστιάδας

Μπορεί η διοίκηση της Ορεστιάδας να περιμένει την απάντηση του Γιάννη Καλμαζίδη, αλλά δεν παύει να κοιτά και αλλους στόχους εντός και εκτός Ελλάδας.

Έτσι εκτός των Γιώργο Γιάτση και Σπύρο Γκολίτση για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία, αφού μετά την επιστροφή του Βασίλη Γκιζάνη στην προεδρεία η αποχώρηση του Κώστα Δεληκώστα είναι δεδομένη, το όνομα του Ολλανδού Κλοκ ανεβαίνει στην ατζέντα του ΑΟΟ και είχε γράψει για αυτόν το ThrakiSportS στις 24 Ιουνίου.

Οι Θρακιώτες έχουν τον Καλμαζίδη ως πρωτο στόχο, γνωρίζοντας ότι δεν έχουν και πολλές πιθανότητες, ωστόσο εκεί που ποντάρουν περισσότερο είναι σε έναν άλλο παλιό τους γνώριμο. Στον Ολλανδό Μάρκο Κλοκ! Από πού κι ως που παλιός γνώριμος της Ορεστιάδας ο άλλοτε κορυφαίος Ευρωπαίος (κατά κάποιους και σ’ όλο τον κόσμο) λίμπερο;

Όπως γράφει το sportsfeed, tον Μάρτιο του 2000 η Ορεστιάδα με προπονητή τον Στόγιαν Στόεφ και ρόστερ στο οποίο μεταξύ άλλων υπήρχαν οι Κονσταντίνοφ, Τοντόροφ, Παπάζογλου, Κεμανετζής, Μπαρμπούδης, Μποζίδης, Πέτρογλου, αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε φάιναλ φορ ευρωπαϊκού κυπέλλου.

Η ακριτική ομάδα συμμετείχε στο φάιναλ φορ του CEV Cup στην Φλωρεντία και στον ημιτελικό αντιμετώπισε την Ρόμα του Τζιαμπάολο Μοντάλι στο ρόστερ της οποίας υπήρχαν ο Βλάντιμρ Γκρίμπιτς, οι Κουβανοί Οσβάλντο και Ιοσβάνι Ερνάντεζ, οι Ιταλοί Πάολο Τοφόλι, Αντρέα Γκαρντίνι, Μάρκο Μπράτσι ενώ λίμπερο σε εκείνη την υπερομάδα (που κατέκτησε και το καμπιονάτο λίγους μήνες αργότερα) ήταν ο Μάρκο Κλοκ.

Με μια τεράστια καριέρα ως αθλητής, η οποία ολοκληρώθηκε το 2011 όταν αισίως έφτασε τα 43 του χρόνια (μάλιστα στην τελευταία του σεζόν ήταν παίκτης προπονητής στην Νέα Σαλαμίνα της Κύπρου όπου κατέκτησε το Κύπελλο!) ο Ολλανδός συνεχίζει να κινείται το χώρο του βόλεϊ ως προπονητής έχοντας προλάβει να δουλέψει σε Κύπρο, Βέλγιο (Λένικ), Γαλλία (Οράνζ) και πέρσι ήταν στην Ινδονησία (τερμάτισε τρίτος με την ομάδα της Πετραμίνα)!

Ο Κλοκ, ο οποίος το 2009 είχε συμπαίκτη στην Ανόρθωση τον Ντίμα Φιλίπποφ, αυτό το καλοκαίρι έχει απασχολήσει πλείστες ελληνικές ομάδες καθώς είχε προταθεί σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Φοίνικα Σύρου, ωστόσο οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις γίνονται με την Ορεστιάδα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να υπάρξουν και οι οριστικές εξελίξεις.