ΕΠΣ Ξάνθης: Δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα ο Ορφέας 2005!

Ακόμη μια ομάδα, μετά την Βιστωνίδα Β’, δεν θα κατέβει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης τη νέα αγωνιστική σαιζόν, με την ομάδα του Ορφέα 2005 μετά τον υποβιβασμό της από την Α’ στην Β’ Κατηγορία και το αδιέξοδο στο ιδιοκτησιακό οδήγησαν στην απόφαση της απόσυρσης.

Αφορμή για αυτή την απόφαση στάθηκε η μη εύρεση αγοραστή για την ομάδα, μετά το πωλητήριο που έθεσε ο Μπάμπης Χατζημεστής, που παρά τις διερευνητικής συζητήσεις που έγιναν με υποψήφιους αγοραστές του Ορφέα 2005 δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Έτσι, το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις οδηγεί στην απόφαση η ομάδα του Ορφέα 2005 να μην κατέβει στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης.

Στην Ένωση θα περιμένουν το οριστικό έγγραφο της μη συμμετοχής του Ορφέα 2005, αλλά και τον κανονισμό της ΕΠΟ για τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να ξεκαθαριστεί αν το πρωτάθλημα της Β’ θα ξεκινήσει με μια ομάδα λιγότερη η θα υπάρξει σενάριο για αντικατάσταση. Βέβαια μπορεί και να μην χρειαστεί καν αν έστω και την ύστατη στιγμή βρεθεί η «χρυσή φόρμουλα» και τελικά η ομάδα του Ορφέα 2005 αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς.