Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο 10χρονος σκακιστής του Εθνικού Βαλέριος Νάσος

Πρώτος στον Β΄ Όμιλο μεταξύ 34 αθλητών τερμάτισε ο 10χρονος σκακιστής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Βαλέριος Νάσος που σήκωσε το κύπελλο, στις απονομές για τους νικητές του Α΄ και Β΄ Ομίλου του Ανοιχτού Ατομικού Πρωταθλήματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2015.

Οι αγώνες ξεκίνησαν στην Καβάλα στις 18 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν στις 23 Ιουνίου και οι σκακιστές αναμετρήθηκαν σε 7 γύρους.

Στον Β΄ Όμιλο συμμετείχαν σκακιστές έως 12ετών. Ο 10χρόνος Νάσος Βαλέριος, ξεκίνησε στην αρχική κατάταξη από την 24θέση, μεταξύ 34 ακόμη παιδιών. Από τον 5ο γύρο όμως βρέθηκε αήττητος στην κορυφή του Ομίλου και εκεί παρέμεινε έως τον 7 γύρο, με έξι νίκες και μια ισοπαλία. Τερμάτισε με διαφορά 1 μονάδας από τον δεύτερο, στη μόλις δεύτερη φορά του σε επίσημο αγώνα σκακιού 1,5 ώρας.

Την πρώτη φορά, τον Απρίλιο του 2015, ήρθε 3ος στην κατηγορία του σε ισοβαθμία με τον δεύτερο, στους προκριματικούς αγώνες της Περιφέρειας για το Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α10. O Νάσος Βαλέριος με την συμπλήρωση των απαιτούμενων αγώνων, σύντομα θα βγάλει και Διεθνές Έλο, αφού ήδη έχει νικήσει αξιολογημένους παίκτες.

Μια πολύ καλή θέση επίσης, την 8η στον Α΄ Όμιλο κατέλαβε και ο 15χρόνος σκακιστής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Νάσος με 4,5/7, ο οποίος αύξησε τα Έλο του κατά 62μονάδες!!! Στον Α΄ Όμιλο συμμετείχαν 27 αξιολογημένοι σκακιστές και ο μέσος όρος Έλο ήταν 1508.