Αλλαγές στο Κύπελλο Ελλάδος! Λιγότερα τα εντός έδρας ματς για Ξάνθη και Πανθρακικό! Όλες οι λεπτομέρειες…

Σε μια μικρή αλλαγή όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας προχώρησε την Πέμπτη (25/6) η ΕΠΟ. Όπως ανακοινώθηκε, θα ακολουθηθεί αι τη σεζόν 2015-16 το ίδιο μοντέλο που εφαρμόστηκε πέρυσι και αποκαλύφθηκε κατ’ αποκλειστικότητα τέτοια εποχή πριν ένα χρόνο από το ThrakiSportS, με μία διαφοροποίηση όσον αφορά τη 2η φάση.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε οι δύο ομάδες της Super League που θα συμμετέχουν στον κάθε όμιλο, να δώσουν δύο αγώνες εκτός έδρας κι έναν στο «σπίτι» τους, ενώ για αυτές της Β’ Εθνικής θα ισχύσει το αντίστροφο. Περυσι Πανθρακικός και Ξάνθη είχαν δώσει δύο εντός έδρας παιχνίδια και ένα εκτός στην φάση των ομίλων, κάτι που δεν θα συμβεί φέτος.

Έτσι κι αλλιώς δεν θα συνέβαινε βέβαια για την Ξάνθη, που πλέον θα μετέχει στο γκρουπ των ισχυρών στην κλήρωση, όπου θα μετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν από την 1η ως και την 8η θέση στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι η Ξάνθη δεν κινδυνεύει να κληρωθεί στον όμιλο με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Αστέρα, Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό.

Αντιθέτως, μια από αυτές τις ομάδες θα ψαρέψει ο Πανθρακικός. Στο γκρουπ των αδυνάτων της Super League θα μετέχουν και οι δύο νεοφώτιστες ομάδες της ΑΕΚ και του Ηρακλή, που δεν θα κληρωθούν με Πανθρακικό αλλά είναι πιθανοί αντίπαλοι της Ξάνθης. Επίσης υπάρχει πιθανότητα Ελ Θράκικο, δηλαδή να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο Ξάνθη και Πανθρακικός.

Η φάση των ομίλων είναι η δεύτερη φάση του Κυπέλλου. Σε αυτήν σχηματίζονται οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, δύο από την Super League και δύο από την Football League. Οι 16 ομάδες της Football League θα έχουν προκύψει μετά από κλήρωση και νοκ άουτ αγώνες μεταξύ τους για τους άτυχους, για όσους δεν σταθούν τυχεροί (αν και εφόσον έχουμε πάνω από 16 ομάδες στην Football League).

Από εκεί και πέρα, θα προκριθούν από κάθε όμιλο οι δύο πρώτοι. Στην φάση των 16 θα έχουμε διπλα νοκ άουτ παιχνίδια, όπου μετά από κλήρωση οι πρώτοι κάθε ομίλου θα κληρθούν να αντιμετωπίσουν κάποιον δεύτερο. Στην συνέχεια, από την φάση των προημιτελικών και μετά θα έχουμε επίσης διπλά παιχνίδια με κλήρωση πάντα, χωρίς άλλους αστερίσκους, μέχρι και τον τελικό που ανεξαρτήτως αντιπάλων θα διεξαχθεί ξανά στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ: «Εγκρίθηκε η Προκήρυξη Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων 2015/2016. Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων παραμένει ίδιο με αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, εκτός της πρόβλεψης ότι στη 2η φάση (φάση ομίλων) οι δύο ομάδες της Super League σε κάθε όμιλο θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και έναν στην έδρα τους, ενώ οι δύο ομάδες της Football League το αντίστροφο».