Οι δηλώσεις Μπανιώτη για την επιτυχία στο Ηράκλειο και το στρώμα του… 2004

Ο Κώστας Μπανιώτης κάνοντας έναν συγκλονιστικό αγώνα, βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο το περασμένο Σάββατο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Εθνικών Ομάδων και χάρισε στην Ελλάδα 11 βαθμούς με την δεύτερη θέση που κατέκτησε.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως ότι το… στρώμα στο οποίο επιχειρούσε τις προσπάθειές του, μας γύρισε 11 χρόνια πίσω. Μπορεί ο κομοτηναίος πρωταθλητής να έχει συμμετάσχει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008 και μετά, ωστόσο στο Αθήνα 2004 ήταν πολύ μικρός ακόμα για να δώσει το παρών.

Πλέον, στις εικόνες από τους Ολυμπιακούς του  Πεκίνου το 2008 και του Λονδίνου το 2012, τα Παγκόσμια του Βερολίνου το 2009, του Νταεγού της Ν. Κορέας το 2011 και της Μόσχας το 2013, τα Ευρωπαϊκά της Βαρκελώνης το 2010, του Ελσίνκι το  2012, της Ζυρίχης το 2014 (για να περιοριστούμε μόνο στον ανοιχτό στίβο), ο Μπανιώτης θα μπορεί να επιδεικνύει και από το… Αθήνα 2004.

Βλέπετε, στο Ευρωπαϊκό Εθνικών Ομάδων του Ηρακλείου προφανώς χρησιμοποιήθηκε το στρώμα του 2004 και έτσι στην προσπάθειά του στα 2.28 που πανηγύρισε δεόντως, νομίζει κανείς ότι ότι ο ίδιος έκανε μαζί και ένα ταξίδι στον… χρόνο.

Πάντως ο Κώστας Μπανιώτης σχολίασε: “Με ταλαιπώρησαν κράμπες λόγω των αλλαγών του καιρού για να βγάλω μια ακόμα καλύτερη προσπάθεια. Σημασία όμως σε αυτούς τους αγώνες έχουν οι βαθμοί. Η συμμετοχή του κόσμου και ιδιαίτερα των παιδιών μου έδωσαν φτερά και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γι’ αυτό. Η αγάπη του κόσμου ήταν συγκινητική και θα ήθελα να αγωνιστώ ξανά στην Κρήτη”.