Δεν έφερε γούρι στη Λετονία η παρουσία της σημαία της στα χέρια του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης

Η Εθνική Στίβου πήρε με πανηγυρικό τρόπο την άνοδο στην Σουπερ Λίγκα στους αγώνες που φιλοξενήθηκαν στο “Παγκρήτιο” στο Ηράκλειο Κρήτη, όπου εκτός της παρουσίας των θρακιωτών Κώστα Μπανιώτη και του Δήμου Μαγγίνα, εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης και ο  Σύλλογος Θρακιωτών Κρήτης.

Συγκεκριμένα, στην τελετή έναρξης, ο Σύλλογος Θρακιωτών Κρήτης κρατούσε τη σημαία της Λετονίας. «Η συμμετοχή του Συλλόγου μας στην μεγάλη γιορτή του στίβου στο Ηράκλειο! Η σημαία της Λετονίας στα χέρια των Θρακιωτων Κρήτης!» σχολίασε ο γνωστός κομοτηναίος Θεοδόσης Αμπατζιάννης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης.

Η σημαία βρέθηκε στα χέρια κοριτσιών που φορούσαν παραδοσιακές θρακιώτικες ενδυμασίες, ενώ κάτι αντίστοιχο με συλλόγους από την υπόλοιπη χώρα έγινε και με τις άλλες 11 σημαίες των χωρών που συμμετείχαν στην διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβοου Εθνικών Ομάδων. Ωστόσο, ο Σύλλογος Θρακιωτών δεν έφερε γούρι στην Λετονία!

Η χώρα της Βαλτικής έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και… υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία. Αντιθέτως, η Εθνική Ελλάδος προβιβάστηκε, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση, πίσω από την Τσεχία. Μάλιστα, σημαντική ήταν η συμβολή των δύο Θρακιωτών της Εθνικής Ομάδας σε αυτήν την επιτυχία.

Υπενθυμίζεται ότι στο ύψος των ανδρών το Σάββατο ο κομοτηναίος Κώστας Μπανιώτης είχε επίσης αναδειχθεί δεύτερος χαρίζοντας 11 βαθμούς στην Εθνική, ενώ λίγο αργότερα ο έτερος θρακιώτης της Εθνικής, ο αλεξανδρουπολίτης Δήμος Μαγγίνας τερμάτισε όγδοος στα πέντε χιλιόμετρα και πρόσθεσε τέσσερις πόντους στην συνολική ελληνική συγκομιδή.