Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Έτρεξαν μια στροφή παραπάνω στην κούρσα του “δικού μας” Μαγγίνα στο Ευρωπαϊκό του Ηρακλείου!!!

Όταν πέρασε μία ώρα και ακόμη δεν είχαν δοθεί τα αποτελέσματα για τα 5.000 μ. των ανδρών της Α’ Κατηγορίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων, όπου την χώρα μας εκπροσώπησε ο Αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής Δήμος Μαγγίνας, πολλοί αστειεύτηκαν μήπως οι αθλητές έτρεχαν ακόμη. Δεν έπεσαν και… πολύ έξω.

Μπορεί να μην ήταν το μοναδικό αγώνισμα στο οποίο άργησαν να βγουν τα αποτελέσματα στο Ηράκλειο, αλλά για το συγκεκριμένο υπήρχε σοβαρός λόγος. Γιατί όπως ανακαλύφθηκε στην συνέχεια, οι αθλητές (και μαζί τους και ο “δικός μας” Δήμος Μαγγίνας) είχαν κάνει μία στροφή παραπάνω!

Όπως σημειώνει η Ρούλα Βλασσοπούλου στο stivoz.com, το γεγονός ακούγεται περίεργο μόνο σε εκείνους που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μ., όπου κάθε χρόνο αποδεικνύεται ότι το να μην υπάρχει πρόβλημα με τις στροφές και τη σειρά τερματισμού των αθλητών είναι κάτι σαν… πυρηνική φυσική.  Ωστόσο, θα περίμενε κανείς να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα σε μία μεγάλη διοργάνωση, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων.

Κι όμως, ακόμη κι εκεί, επί ελληνικού εδάφους, έγινε το μπέρδεμα.  Κάποιοι από τους αθλητές διαμαρτυρήθηκαν την ώρα που πίστευαν- και είχαν δίκιο- ότι έπρεπε να τερματίσουν, αλλά και μετά από την ολοκλήρωση της κούρσας.

Μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου οι διοργανωτές προσπαθούσαν να αποφασίσουν τι θα κάνουν με το αγώνισμα που… ανακάλυψαν οι ίδιοι: τα 5.400 μ. ανδρών! Αν διαπιστωθεί ότι δεν έγιναν αλλαγές στην κατάταξη στην τελευταία στροφή, τότε θα παραμείνουν ως έχουν τα αποτελέσματα. Αλλιώς, ουδείς ξέρει τι ακριβώς θα συμβεί.

Βάσει πάντως της επίσημης κατάταξης, όπως αναφέραμε και στην live μετάδοση του ThrakiSportS, ο Δήμος Μαγγίνας τερμάτισε όγδοος με  επίδοση 15.39.62. Πρώτος αναδείχθηκε ο Σομαλός Αμπντί που εκπροσώπησε το Βέλγιο με 15.17.47, δεύτερος ο Εσθονός Μουρμε με 15.19.73, τρίτος ο ρουμάνος Σουαρε με  15.20.24. Αν παραμείνουν ως έχουν τα αποτελέσματα, ο Μαγγίνας θα χαρίσει πέντε βαθμούς στην Εθνική Ελλάδος!