Η (επι)στροφή του Εθνικού στα «Χρυσωρυχεία» και η άγνωστη σχέση με τον… Γιούνκερ

Συμπληρώνονται δέκα μέρες από την ανάδειξη του νέου ΤΑΑ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, μετά από διεργασίες πολλών μηνών που οδήγησαν στην σχετική πρόταση του Ερασιτέχνη Εθνικού, η οποία έγινε αποδεκτή από την γενική Συνέλευση του συλλόγου την προπερασμένη Κυριακή.

Σε αυτό το διάστημα ο νέος πρόεδρος Γιώργος Γεωργιάδης βγήκε μπροστά, φωτογραφιζόμενος με το νέο απόκτημα της ομάδας Νίκο Παντίρη αλλά και τους Τσέλιο και Χαραλαμπίδη που υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια. Επίσης, η διοίκησή του φρόντισε να πληρώσει τα χρέη και να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Λέο Άντριτς για τα επόμενα δύο χρόνια (κινδύνεψε να τον χάσει μέσα από τα χέρια της η ομάδα αν και πέρυσι είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο), ενώ εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση σχετικά με την πολιτική της στα εισιτήρια διαρκείας, επαναφέροντας την μπλε κάρτα παράλληλα με την «χρυσή».

Πέρα όμως από την «χρυσή» κάρτα διαρκείας, η σύνθεση της νέας διοίκησης σηματοδοτεί και την επιστροφή στην εποχή των χορηγιών των «Χρυσωρυχείων Θράκης» και της στήριξης μέσα από την ομάδα του Εθνικού αμφιλεγόμενων επενδύσεων και προτάσεων, που δίχασαν την τοπική κοινωνία. Μάλιστα, ένα νέο φλερτ δείχνει να βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη, αφού πέραν της συμμετοχής στο νέο διοικητικό σχήμα της πρώην υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων  των «Χρυσωρυχείων Θράκης» Στέλλας Καζακίδου, η οποία συμμετείχε και παλιότερα στο πενταμελές ΤΑΑ του Εθνικού, τα δύο άφθαρτα πρόσωπα που προστέθηκαν έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τους γνώρισμα το γεγονός ότι αποτελούσαν βασικότατα στελέχη μιας άλλης πρότασης που δίχασε την τοπική κοινωνία της Θράκης.

Ο λόγος για τον νέο αντιπρόεδρο Κώστα Παλακίδη αλλά και τον γραμματέα Αντώνη Τελόπουλο, που συμμετείχαν στο περίφημο «Οικονομικό Φόρουμ Θράκης» της Κατερίνας Καραγιάννη. Η τελευταία είναι μια απόλυτα επιτυχημένη Εβρίτισσα της διασποράς, που μεταξύ άλλων υπήρξε επί πολλά χρόνια συνεργάτιδα του νυν προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ (ναι, του ανθρώπου που κρατάει σε μεγάλο βαθμό στα χέρια του την τύχη της Ελλάδας και με τον οποίο διαπραγματεύεται ο Τσίπρας) αλλά και κορυφαίων γερμανών τραπεζιτών, όπως ο Γιόζεφ Άκερμαν, πρώην ηγετικό στέλεχος της Deutche Bank. Μάλιστα τους είχε φέρει και στην Θράκη!

Η Κατερίνα Καραγιάννη λοιπόν, είχε συστήσει ένα σωματείο ονόματι «Οικονομικό Φόρουμ Θράκης» που επί δύο χρόνια απασχόλησε έντονα την τοπική επικαιρότητα με την πρότασή της να δημιουργηθούν Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες στην Θράκη. Αυτές είναι κάτι σαν ειδικές συνθήκες όπου παρακάμπτεται σε συγκεκριμένη περιοχή και για συγκεκριμένη σκοπό η εθνική εργατική νομοθεσία ώστε να προκληθεί ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ωστόσο αρκετοί υποστήριξαν ότι με τον τρόπο αυτό θα γίνει ένα μεγάλο βήμα να έρθουν μισθοί Βουλγαρίας στην περιοχή και τελικά να απεμπολήσουν οι εργαζόμενοι τα βασικά δικαιώματα τους.

Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για το παρών άρθρο ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι ως προς το συγκεκριμένο θέμα, όπως και δεν εξετάζουμε αν η επένδυση των «Χρυσωρυχείων» είναι περισσότερο καλή ή κακή για την περιοχή. Η ουσία είναι ότι μετά τα Χρυσωρυχεία, που είχαν προκαλέσει πολλές  αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, η διοίκηση του Εθνικού δείχνει να κάνει άνοιγμα και στο δεύτερο μεγάλο και αμφιλεγόμενο πρότζεκτ που απασχόλησε έντονα το προηγούμενο διάστημα την περιοχή μας, καθώς επέλεξε δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του Φόρουμ για να συμπληρώσουν το πενταμελές σχήμα της νέας διοίκησης του ΤΑΑ. Μάλιστα, αυτά είναι τα μόνα νέα μέλη, που δεν έχουν δηλαδή σχετική πρότερη διοικητική εμπειρία στον χώρο του βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης.

Για τους μη γνωρίζοντες, ο Κώστας Παλακίδης είχε αναλάβει αντιπρόεδρος στο «Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης» (πρόεδρος ήταν και είναι φυσικά η ιδρύτριά του Κατερίνα Καραγιάννη) ενώ ο Αντώνης Τελόπουλος ήταν ο βασικός συγγραφέας της έκθεσης που παρουσιάστηκε και με την οποία προτάθηκε η δημιουργία συνολικά 12 ΕΟΖ στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα. Προφανώς και κανένας δεν αμφισβητεί τις ικανότητές τους ως πρόσωπα και την βοήθεια που θέλουν να προσφέρουν στην ομάδα, πλαισιώνοντας τα άλλα τρία «παλιά» στελέχη, όπως και κανείς δεν αμφιβάλει για τον επαγγελματικό τρόπο που διαχειρίζεται τον τομέα των δημοσίων σχέσεων η Στέλλα Καζακίδου (δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αυτό ήταν το αντικείμενό της στα «Χρυσωρυχεία» και αυτό ανέλαβε να κάνει και στον Εθνικό).

Ωστόσο κάποιοι πιο πονηροί δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστο ότι με την επιλογή της συγκεκριμένης σύνθεσης για να «τρέξει» το ΤΑΑ Πετοσφαίρισης, η διοίκηση του Ερασιτέχνη Εθνικού δείχνει να επιμένει στην θέση της για συνεργασία με φορείς και εταιρείες που δίχασαν το προηγούμενο διάστημα την τοπική κοινωνία. Ίσως όμως αυτό να αποτελεί και μονόδρομο, αν πράγματι δεν υπάρχουν άλλοι τοπικοί επιχειρηματίες για να ασχοληθούν ενεργά…