Σχήμα ενδεκάδας χωρίς Τόρο δοκίμασε ο Μαρκαριάν την παραμονή του φιλικού με την Πολωνία στο Γκντανσκ

Αποστολή στο Γκντανσκ της Πολωνίας: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Χωρίς τον αρχηγό της Βασίλη Τοροσίδη είναι πολύ πιθανό να κατεβάσει την Εθνική Ομάδα στο φιλικό της Τρίτης με την Πολωνία ο Σέρχιο Μαρκαριάν, αν κρίνει κανείς από όσα έδειξε στην τελευταία προπόνηση στην Αρένα του Γκντανσκ.

Ο Ουρουγουανός προπονητής, όπως έδειξε στην τελευταία προπόνηση, φαίνεται πως έχει πάρει τις αποφάσεις του για το αρχικό σχήμα, όπου θα κατεβάσει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας ως επιθετικό κρούσης τον Καρέλη.

Ο Καπίνο στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα ο Βύντρα (στην θέση του Τοροσίδη), αριστερά ο Σταφυλίδης και ανάμεσά τους ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Βαγγέλης Μόρας (αντί του Κώστα Μανωλά).

Ο Ταχτσίδης, Τζιόλης και Νίνης δοκιμάστηκαν στο κέντρο, δεξιός εξτρέμ ο Κολοβός, αριστερά ο Φούντας και μπροστά ο Καρέλης, ο μόνος πλην Παπασταθόπουλου που έχει σκοράρει με την φανέλα της Εθνικής Ομάδας από το περσινό Μουντιάλ και έπειτα.

Άλλωστε, λίγο νωρίτερα ο Μαρκαριάν αν και απέφυγε να αποκαλύψει την ενδεκάδα του φιλικού (σε αντίθεση με τον πολωνό συνάδελφό του), τόνισε ότι θα “φρεσκάρει” την διάταξη της Εθνικής, ξεκουράζοντας κάποιους παίκτες αλλά δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους νέους να πάρουν χρόνο συμμετοχής με την φανέλα της Εθνικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Πολωνία θα κατέβει χωρίς τους Λεβαντόφσκι, Πίστσεκ, Κρικόβιακ και Φαμπιάνσκι απέναντι στην Ελλάδα στο φιλικό της Τρίτης. «Το αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά» είπε πάντως ο Άνταμ Ναβάλκα για το ματς.

Κάθε άλλο παρά αδιάφορα αντιμετωπίζει τον αγώνα αυτό και ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, καθώς αν και φιλικό το παιχνίδι, ενδεχομένως να εξαρτάται από αυτό η κατάταξη της Εθνικής στην βαθμολογία της FIFA που θα εκδοθεί αρχές Ιουλίου (για τον Ιούνιο είμαστε Νο25).

Από την θέση αυτή θα εξαρτηθεί και αν η Ελλάδα θα είναι στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 ή αν θα υποβιβαστεί στο τέταρτο, έχοντας τρεις θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους που θα πρέπει να υπερκεράσει για να πάει στα τελικά της Ρωσίας.

Πάντως, για να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις, ο Τοροσίδης έδωσε κανονικά το παρών στην προπόνηση, όπως και όλοι οι παίκτες. Απλά, μετά το ζέσταμα, δεν χρησιμοποιήθηκε στο βασικό σχήμα, στις ασκήσεις και το εσωτερικό δίτερμα που ακολούθησε.  Αυτό δείχνει ίσως κάποια πρόθεση, αλλά την τελική απόφαση θα την λάβει ο προπονητής  λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με την Πολωνία.

Η αναμέτρηση αρχίζει στις 21:45 ώρα Ελλάδος της Τρίτης, δεν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από κάποιο ελληνικό κανάλι (εκτός κι αν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή), ωστόσο το ThrakiSportS δεδομένης της παρουσίας του στο Γκντανσκ αλλά και της σημασίας που έχει η αναμέτρηση, αν και φιλική, θα έχει live ενημέρωση για την εξέλιξή της…