Αλλάζει το Κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης! Όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα δομή της διοργάνωσης

Ένα εντελώς διαφορετικό θεσμό του Κυπέλλου θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ξάνθης, με τον θεσμό να θυμίζει κάτι από το περσινό Κύπελλο Ελλάδας!

Βλέπετε όπως θα σας παρουσιάσουμε και στην συνέχεια, με αποκλειστικές πληροφορίες του ThrakiSportS, οι αλλαγές είναι σημαντικές, και γίνονται για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας αλλά και στο να προετοιμαστούν με επίσημα παιχίδια για την έναρξη των πρωταθλημάτων οι ομάδες, μια και η έναρξη των πρωταθλημάτων υπολογίζεται για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη.

Αρχική και σημαντική αλλαγή είναι ότι πλέον ο πρώτος γύρος δεν θα είναι νοκ άουτ αλλά σε ομίλους. Δημιουργούνται λοιπόν 8 όμιλοι, που θα διασαφηνιστεί με το πόσες ομάδες θα αποτελείται ανάλογα από την συμμετοχή των ομάδων της Γ’, μια και μπορεί για τις ομάδες της Α’(14) και της Β’(16) κατηγορίας η συμμετοχή να είναι υποχρεωτική ωστόσο για τις ομάδες της Γ’ δεν είναι. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι πάμε δεδομένα στις 30ομάδες, όπερ σημαίνει πως αν δύο ομάδες από την Γ’ δηλώσουν συμμετοχή φτάνουμε τις 32, οπότε θα έχουμε 8 ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Αν δεν δηλώσει καμία ομάδα την Γ’ τότε θα έχουμε 6ομίλους των τεσσάρων ομάδων και δύο των τριών, αν δηλώσουν παραπάνω απο δύο τότε αναλόγως τις ομάδες κάποιοι όμιλοι θα έχουν ακόμη και πέντε ομάδες.

Στο πρώτο γκρούπ δυναμικότητας θα είναι οι 8ομάδες που πέρσι τερμάτισαν στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος, δηλαδή οι Άρης Αβάτου, Ορφέας Puma, Αναγέννηση Θαλασσιάς, Ηρακλής Ζυγού, Αστέρας Μαγικού, ΑΟ Βιστωνίδα, Ασπίδα Ξάνθης και Εχίνος Σπορ. Οι υπόλοιπες 6 ομάδες της Α΄ κατηγορίας(Ερμής Μάνδρας, Ελπίς Γενησέας, ΑΕ Ξάνθης, Κεραυνός Λευκόπετρας, Άρης Πετεινού, Νέστος Κύρνου) συν δύο ομάδες της Γ’ που θα δηλώσουν συμμετοχή θα μπουν στο δεύτερο γκρούπ(αν δεν δηλώσει συμμετοχή καμία ομάδα οι δύο θέσεις θα μείνουν κενές), ενώ στο τρίτο και τέταρτο γκρούπ θα μοιραστούν οι 16 ομάδες της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης.

Οι ομάδες που θα είναι στο πρώτο γκρούπ θα δώσουν όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας, μια και λογίζονται ως οι ισχυροί της κλήρωσης, οι υπόλοιπες τις Α’ που θα μπούν στο δεύτερο γκρούπ θα δώσουν ένα εντός και δύο εκτός, ενώ όποιες ομάδες της Β’ κληρωθούν στην τέταρτο όμιλο θα δώσουν όλα τα παιχνίδια εντός, βέβαια όπως είναι λογικό όσες ομάδες της Γ’ μετέχουν θα δώσουν όλα τα παιχνίδια στην έδρα τους.

Την πρόκριση για τους «16» θα παίρνουν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο, με την Ένωση να θεωρεί πως με αυτή την δομή το Κύπελλο δίνει την δυνατότητα στα σωματεία αντί για φιλικά προετοιμασίας να ξεκινήσουν από τον Αύγουστο τις υποχρεώσεις τους με παιχνίδια του Κυπέλλου, που και περισσότερα θα είναι και πιο ανταγωνιστικά.

Αξίζει να σημειώσουμε και μια πολύ σημαντική κίνηση της Ένωσης που έχει στα σχέδια της να υπάρχει 50% μείωση στο εξοδολόγιο για την διαιτησία, στα παιχνίδια του πρώτου γύρου.

Η κλήρωση του Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου ενώ τα πρώτα παιχνίδια είναι προγραμματισμένα για τις 22 Αυγούστου.