Photos: Έφτασε Γκντανσκ η Εθνική! Ήρθαν κάμερες στο αεροδρόμιο για… “αυτούς που έχασαν από τα Φερόε”!!!

Αποστολή στην Πολωνία: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Λίγο πριν τις έξι τα χαράματα, πέντε τοπική, μετά από πτήση δυόμισι ωρών, έφτασε η Εθνική Ομάδα στο Γκντανσκ. Ουδείς είχε όρεξη για κουβέντες στην διάρκεια του ταξιδιού. Τα κεφάλια ήταν σκυμμένα και ο προβληματισμός έντονος σε παίκτες αλλά και παράγοντες της Εθνικής.

Στην πρώτη σειρά κάθισαν δίπλα – δίπλα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης με τον ομοσπονδιακό προπονητή Σέρχιο Μαρκαριάν. Είχαν μακρά συνομιλία κατά την διάρκεια του ταξιδιού, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι ακριβώς ειπώθηκε σε αυτήν. Οι παίκτες ήταν στις πίσω θέσεις, όπως συνήθως, χωρίς όρεξη για κουβέντες.

Γενικά, το κλίμα δεν θύμιζε σε τίποτα άλλα πρόσφατα ταξίδια. Την μεγάλη έκπληξη όμως την δοκίμασαν οι πάντες κατά την άφιξη στην Πολωνία, που δεν έγινε στο φυσιολογικό αεροδρόμιο του Γκντανσκ αλλά σε ένα στρατιωτικό, περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά.

Δεν ήταν τόσο το γεγονός ότι επειδή προσγειωθήκαμε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο, προφανώς δεν υπήρχε χώρος υποδοχής, ούτε χώρος παραλαβής αποσκευών και πήγαμε άπαντες, μέχρι και ο Γκιρτζίκης, κάτω από το αεροπλάνο περιμένοντας να πάρει ο καθένας την βαλίτσα του.

Η έκπληξη ήταν ότι παρά την απόσταση από το κέντρο του Γκντανσκ και το γεγονός ότι ήταν πέντε τα χαράματα τοπική ώρα, δύο κάμερες από ισάριθμα τηλεοπτικά κανάλια και τρεις πολωνοί φωτορεπόρτερ μαζί με δημοσιογράφους βρέθηκαν στον χώρο και κατέγραφαν σκηνές από την άφιξη της αποστολής.

“Δεν είναι τόσο το γεγονός ότι παίζουμε την Τρίτη, αλλά το ότι χάσατε από τα Νησιά Φερόε, οπότε πρόκειται για θέμα με πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον πλέον”, μας είπε μια πολωνή καμεραγούμαν, όταν την ρωτήσαμε για το τόσο έντονο ενδιαφέρον των πολωνικών ΜΜΕ, ενήμερη απόλυτα για το… κατόρθωμα της Εθνικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φιλικό της Τρίτης, η Εθνικής θα αντιμετωπίσει την Πολωνία του Λεβαντόφσκι, η οποία προέρχεται από τεσσάρα επί της Γεωργίας. Είτε το θέλουμε είτε όχι, μετά και την δεύτερη ήττα από τους “ψαράδες” των Νησιών Φερόε, γίναμε… περίγελος της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Η ελληνική Εθνική Ομάδα έγινε μόλις η τρίτη στην ιστορία που καταφέρθει να χάσει δυο φορές από τα Φερόε. Οι άλλες δύο είναι το Λουξεμβούργο και το Σαν Μαρίνο. Όπως μας εξηγούσε ο ένας από τους τρεις όλους κι όλους αθλητικούς συντάκτες των Φερόε, απέναντι στην Ελλάδα το βράδυ του Σαββάτου πέτυχαν μόλις την 11η νίκη στην ιστορία τους.

Πλέον η 13η Ιουνίου θα είναι κάτι σαν εθνική επέτειος για τα Φερόε. Και με το δίκιο τους, όταν φεύγαμε από το Τορσχαβν, είδαμε κάποιους να έχουν βγει μεσάνυχτα στους δρόμους με τα αυτοκίνητα και να πανηγυρίζουν κορνάροντας και ανεμίζοντας σημαίες στην πόλη, όπου τέτοια εποχή δεν νυχτώνει ποτέ…