LIVE από το Τορσχαβν των Νησιών Φερόε: Νησιά Φερόε – Ελλάδα 2-1 (τελικό αποτέλεσμα)

Μεταδίδει από το Στάδιο Τoρσβολουρ στα Νησιά Φερόε ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την μετάδοση του αγώνα Νησιά Φερόε – Ελλάδα για τα προκριματικά του Euro 2015. Ο Γιάννης Γιαγκίνης βρίσκεται στα Νησιά Φερόε, ακολουθεί (και) αυτήν την αποστολή της Εθνικής Ομάδας και μεταδίδει…

Καλησπέρα από τα Νησιά Φερόε, όπου δεν νυχτώνει ποτέ (τουλάχιστον τώρα το καλοκαίρι). Σε λιγότερο από μια ώρα η Εθνική Ελλάδος καλείται να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα σε ένα σημαντικό παιχνίδι για τα προκριματικά του Euro της Γαλλίας και θα είμαστε μαζί τις επόμενες ώρες για να το παρακολουθήσουμε.

Ωρα 20:53  Με αρχηγό τον Τόρο και τον Καρέλη ενδεκαδάτο ξεκινά η Εθνική. Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια, Παπασταθόπουλος και Πανωλάς στο κέντρο της άμυνας, ο Τόρο δεξιά, ο Σταφυλλίδης αριστερά, Σάμαρης στο κέντρο έχοντας δεξιά τον Κονέ και αριστερά τον Χριστοδουλόπουλο, μπροστά δεξιά ο Φετφατζίδης, αριστερά ο Καρέλης και στην κορυφή ο Μήτρογλου.

Ωρα 20:58  Θα σας δώσουμε σε λίγο και την σύνθεση των Φερόε, για την ώρα να σας πούμε ότι έβγαλε ήλιο και ο κόσμος έχει αρχίσει να έρχεται στο γήπεδο. Νωρίτερα έβρεχε και γενικά όλη μέρα μια είχε λιακάδα, μια σύννεφα, μια βροχή.

Ωρα 21:01  Η θερμοκρασία είναι κοντά στους επτά βαθμούς, αλλά το κρύο είναι τσουχτερό όσο περνά η ώρα. Έχει και σχετικό αεράκι.

Ωρα 21:06  Λέγεται ότι το μικρό και άκρως συμπαθητικό γηπεδάκι θα γεμίσει απόψε, έτσι και αλλιώς το ματς είναι sold out. Αλλωστε μια μεγάλη νίκη έχουν πετύχει τα Νησιά Φερόε στην ιστορία τους και αυτή είναι επί της Ελλάδας.

Ωρα 21:10  Να τονίσουμε ότι αυτός ο αγώνας είναι κάτι σαν… εθνική γιορτή για τους ντόπιιους. Δεν είναι τυχαίο ότι συνοδεύουν τον αγωνα και με άλλες αθλητικές εκδηλώσεις. Όπως έναν μαραθώνιο το πρωί, που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν όλοι οι δρόμοι…

Ωρα 21:17  Βγήκαν για προθέρμανση οι παίκτες μας, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι το κρύο είναι τσουχτερό. Δεν είναι και εύκολο να γράφεις στο λαπτοπ οτιδήποτε με αυτό το κρύο.

Ωρα 21:21  Μια κακή είδηση για την Εθνική είναι η νίκη της Ουγγαρίας στην Φινλανδία. Το ματς ολοκληρώθηκε πριν λίγο. Οι Ουγγροι έφτασαν τους 11 βαθμούς, υποτίθεται ότι τους κυνηγάμε για την τρίτη θέση.

Ωρα 21:24  Εμείς  υπενθυμίζουμε ότι έχουμε μόλις δύο και ελπίζουμε να φτάσουμε απόψε στους πέντε.

Ωρα 21:28  Θυμίζουμε επίσης, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία, ότι η Εθνική είναι ταλαιπωρημένη από το ταξίδι, που κράτησε δυο μέρες. Μετά από σχεδόν εννιά ώρες στον αέρα και μια στάση και διανυκτέρευση στην Κοπεγχάγη.

Ωρα 21:32  Εχουν αποσυρθεί οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια και σε λίγο θα τρέξει το τελετουργικό πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ πλέον είναι έντονη η ηλιοφάνεια στο γήπεδο.

Ωρα 21:35  Υπό τους ήχους του Final Coundown των Europe μετράμε αντίστροφα για την είσοδο των δύο ομάδων.

Ωρα 21:41  Εχουν μπει οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, με τον Τόρο να κρατά το περιβραχιόνιο. Πάμε για εθνικούς ύμνους και σε λίγο για έναρξη.

Ωρα 21:44  Ετοιμοι για να ξεκινήσει το παιχνίδι

1′ Εναρξη του αγώνα

5′  Πολύ κακό ξεκίνημα για την Εθνική. Δεν είναι ψέμα να πούμε ότι τα Φερόε μας παίζουν στο μισό γήπεδο και ήδη έχουν χάσει δύο καλές ευκαιρίες.

7′  Μεγάλη ευκαιρία για τα Φερόε με τον Χάνσεν να πιάνει το σουτ και τον Καρνέχζη να διώχνει σε κόρνερ στην κλειστή γωνία.

10′  Πολύ μουδιασμένο ξεκίνημα για την Εθνική. Δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα στο κέντρο και έχουμε κάνει τα Νησιά Φερόε να μοιάζουν με… Μπαρτσελόνα. Πάλι καλά που δεν φάγαμε γκολ.

12′  Αναγκαστική αλλαγή για τα Φερόε.Ο Σόρενσεν έδωσε τη θέση του στον Ντάβιντσεν

14′  Πρώτη ευκαιρία για την Εθνική με τον Γιάννη Φετφατζίδη που έπιασε από το ύψος της περιοχής το σουτ, δεν φάνηκε επικίνδυνο, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του τερματοφύλακα αλλά ο ίδιος την πρόλαβε πριν περάσει την γραμμή.

15′  Ευκαιρία για την Εθνική με τον Καρέλη που έπιασε διαγώνιο σουτ από αριστερά, έδιωξαν πάνω στην γραμμή οι αμυντικοί και απομάκρυναν.

17′ Ευκαιρία με κεφαλιά του Μήτρογλου, πήρε περίεργη ψηλοκρεμναστή τροχιά, με θεαματική εκτίναξη του γκολκίπερ,  έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

25′  Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στα τελευταία λεπτά

27′ Ο Μπενιάμινσεν είδε την πρώτη κάρτα της αναμέτρησης για σκληρό φάουλ στον Παπασταθόπουλο. Ενα φάουλ που ξεσήκωσε τον ελληνικό πάγκο, έσπευσε με άγριες διαθέσεις και ο Τόρο ως αρχηγός. Ευτυχώς ο Σωκράτης σηκώθηκε, αλλά ήταν τόσο σκληρό το μαρκάρισμα που θα μπορούσε και απευθείας κόκκινη.

32′ Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ελλάδα. Σέντρα από Κονέ από δεξιά (από τις λίγες φορές που γίνεται ανάπτυξη από δεξιά), ο Μήτρογλου πιάνει στην κίνηση το σουτ, παίρνει ύψος η μπάλα, γλύφει το οριζόντιο σοκάρι και περνά άουτ. Η πιο μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική μας

33′ Γκολ για τα Νησιά Φερόε. Ο Χάνσον πήρε την κεφαλιά και άνοιξε στα δεξιά στον Βατνχάμαρ και αυτός γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής εκεί όπου ο Χάνσον με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ορέστη Καρνέζη που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το Νησιά Φερόε – Ελλάδα 1-0!

38′  Αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλίες ο Τόρο. Ξεκίνησε κούρσα απο δεξιά, σύγκλινε προς την μεγάλη περιοχή, έπαιξε το ένα δύο αλλά μπαίνοντας την περιοχή, διάβασαν την σκέψη του οι αμυντικοί και τον έκλεισαν. Στην συνέχεια ένα σουτ του Μήτρογλου πέρασε άουτ.

40′ Μεγάλος κίνδυνος και για το 2-0 όμως ο Καρνέζης βγαίνει έγκαιρα και μπλοκάρει μία κεφαλιά στην… καρδιά της ελληνικής άμυνας στο 40′. Ερασιτεχνική η εικόνα της Εθνικής απέναντι στους ψαράδες και τους κτηνοτρόφους, που παίζουν σαν επαγγελματίες και προηγούνται απόλυτα δίκαια.

43′ Σέντρα από Φετφατζίδη για Μήτρογλου που δεν καταφέρνει όμως να γίνει αποδέκτης της μπάλας, να γυρίσει το σώμα του και να σουτάρει.

45′ Σουτ του Σταφυλίδη  στην συνέχεια, η μπάλα κόρνερ. Πέρασε ενακμετάλλευτο και στην συνέχεια ο Φετφατζίδης πήρε την μπάλα από αριστερά και προσθάθησε να βγάλει σέντρα στην καρδιά της επίθεσης, όπου ήταν ο Τόρο – έχει προωθηθεί σε αριστερό εξτρέμ ο αρχηγός της Εθνικής πλέον.

45+2′  Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Ολοκληρώνεται ένα εφιαλτικός 45λεπτο. Δεδομένης της νίκης της Ουγγαρίας μέσα στο Ελσίνκι επί της Φινλανδίας, η Ελλάδα χρειάζεται τουλάχιστον δυο γκολ και να μην δεχτεί κανένα για να μπορέσει να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να συνεχίσει να έχει ελπίδες πρόκρισης, έστω και μέσω τρίτης θέσης και μπαράζ. Αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου: Νησιά Φερόε – Ελλάδα 1-0.

Ώρα 22:45  Μπαίνουν για το δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες με μια βροχή να έχει ξεκινήσει, αν και το γήπεδο λούζεται από τον ηλιο!!! Απίστευτο φαινόμενο!

46′  Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου με αλλαγή για την Εθνική, ο Νίνης στην θέση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου

47′  Ευκαιρία για την Εθνική με τον Κονέ να πιάνει το σουτ, να αποκρούει ακόμα μια φορά ασταθώς ο τερματοφύλακας Νίλσεν αλλά διώξαν οι αμυντικοί.

49′ Δευτερη φορά στο πρώτο τετράλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ο Παπασταθόπουλος με ωραίο τάκλιν σώζει από επικίνδυνη αντεπίθεση την Εθνική, αυτή τη φορά παραχωρώντας κόρνερ.

51′  Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική.  Ο Νίνης κάνει σουτ από κοντά, ο Νίλσεν είναι ξανά ασταθής και ο Μήτρογλου με πεσμένο τον κίπερ των Φερόε στέλνει την μπάλα άουτ!

53′ Δοκάρι για την Ελλάδα. Ο Νίκος Καρέλης έκανε το σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής αλλά ο Νίλσεν έπεσε στην δεξιά του γωνία και βρήκε όσο χρειάστηκε τη μπάλα για να την στείλει στο δοκάρι.

56′ Γκολ για την Εθνική που ακυρώνεται, με εντυπωσιακό σουτ του Μήτρογλου αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε δείχνοντας ότι είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ. Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι και πώς και ποιος, μας φάνηκε καθαρό γκολ, η ουσία είναι ότι ακυρώνεται όμως και επιπλέον κιτρινίζεται και ο Τοροσίδης – μάλλον για διαμαρτυρία.

60′  Συνεχίζει να έχει την κατοχή η Εθνική, έχασε άλλες δυο ευκαιρίες με Μήτρογλου και Σταφυλίδη. Ο Νίνης έχει δώσει νέα πνοή στην Εθνική, σε μισό γήπεδο παίζουμε τα Φερόε πλέον. Η Εθνική θυμίζει αυτήν που αγαπήσαμε, αλλά παραμένει πίσω στο σκορ

62′  Απίστευτη ευκαιρία για την Εθνική, πήρε την μπαλιά από αριστερά, έπιασε το σουτ και η μπάλα πέρασςε ξυστά από το δεξί δοκάρι αλλά άουτ.

66′  Προσπαθούν να εμψυχώσουν τους έλληνες παίκτες οι 45-50 περίπου φίλαθλοι, κυρίως μέλη του Γαλανόλευκου Φάρου και κάποιοι λίγοι που ήρθαν από Νορβηγία, Ισλανδία κλπ

68′  Περνά ανεκμετάλλευτη άουτ μια σέντρα από τον Τοροσίδη που προσπάθησε να ανέβει (δεν υπήρχε κανείς στην ανάπτυξη της Εθνικής από δεξιά όταν στο πρώτο ημίχρονο βλέπαμε συχνά τρεις παίκτες σε λίγα τετραγωνικά να κάνουν… σκριν ο ένας στον άλλον).

70′  Γκολ για τα Νησιά Φερόε. Από λάθος επίθεση της Εθνικής ξεκινά η φάση, βγαίνουν στην αντεπίθεση οι γηπεδούχοι αλλά με οργανωμένη την άμυνά μας (η οποία ήταν όμως για κλάμματα), ο Χενρικσεν δίνει πάσα δεξιά στον Βατχανμάρ που  περνά ασίστ στον Όλσεν ο οποίος πιάνει το σουτ, παίρνει η μπάλα τροχια περίεργη, δεν είναι προφανώς σε καλή θέση ο Καρνέζης και καταλήγει στα δίχτυα μας. Νησιά Φερόε – Ελλάδα 2-0.

75′ Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει πλέον. Πιο πιθανό να φάμε τρίτο γκολ παρά να βάλουμε έστω αυτό της τιμής. Πάνω – κάτω η μπάλα, αρκετά σκληρό το παιχνίδι έχει γίνει. Οι οπαδοί των γηπεδούχων δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει, αυτό που ζουν. Μια ομάδα που δεν έχει νίκη στην Ευρώπη να κερδίζει μέσα – έξω και να πετά εκτός Euro τους πρωταθλητές του 2004!!!

78′  Αλλη μια σέντρα από τον Τόρο δεν βρίσκει τον Μήτρογλου και περνά άουτ. Πιο πριν ο Ξανθιώτης βρέθηκε στην καρδιά της άμυνάς μας, δίκην σέντερ μπακ και έσωσε με το κεφάλι από επικίνδυνη κατάσταση.

80′  Εδώ και κανά δεκάλεπτο να τονίσουμε ότι έχει μπει και ο Κολοβός στο παιχνίδι στην θέση του Φετφατζίδη. Και ο Ταξιάρχης Φούντας μπαίνει στην θέση του Κονέ αυτήν την στιγμή! Κλείσαν οι αλλαγές του Μαρκαριάν, που δεν είναι και αυτός άμοιρος ευθυνών για την εικόνα και το στήσιμο της ομάδας.

81′  Παραλίγο το 3-0 αλλά έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Καρνέζης. Και από την εκτέλεση παραλίγο να το φάμε, αλλά το γλιτώσαμε.

83′  Συρτή μπαλιά Τόρο στον Καρέλη στην κίνηση, τον κόβουν όμως σε κόρνερ.

84′  Γκοοοοολ για την Εθνική με κεφαλιά του Παπασταθόπουλου από την εκτέλεση κόρνερ του Νίνη. Σχεδόν κανείς δεν το πανηγύρισε και αμέσως ο Τόρο έτρεξε, πήρε την μπάλα και την έβαλε στην σέντρα για να κερδηθεί χρόνος. Νησιά Φερόε – Ελλάδα 2-1

87′  Από τον Τόρο ξεκινά όλη η επιθετική ανάπτυξη των τελευταίων λεπτών. Μόλις έπαιξε το ένα δύο με τον Νίνη αλλά διώξαν οι γηπεδούχοι. Άλλα τρία λεπτα και οι όποιες καθυστερήσεις

90΄Φάση διαρκείας ολοκληρώνεται με επιθετικό φάουλ και κερδίζουν χρόνο τα Φερόε, ενώ ο επιπλέον χρόνος των καθυστερησεων είναι τέσσερα λεπτά.

90+1′  Αουτ το σουτ του Σάμαρη, κάνουν και αλλαγή στις καθυστερήσεις οι ντόπιοι, πέφτουν και κάτω με κράμπες. Και καλά κάνουν εδώ που τα λέμε, έστω και αν αυτό εμάς μας εκνευρίζει. Τελευταία λεπτά.

90+4′  Τέλος του αγώνα. Το ζησαμε και αυτό!!!  Μια μέρα που μάλλον θα είναι κάτι σαν Εθνική Γιορτή για τα Νησιά Φερό, που πανηγυρίζουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους διπλή νίκη, μέσα έξω, απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα!!! Και τι ομάδα, την πρωταθλήτρια του 20104! Σα να πήραν το Μουντιάλ κάνουν και δικαίως, οι παίκτες αλλά και οι φίλαθλοι που έκαναν μια εντυπωσιακή και καθόλα κόσμια ατμόσφαιρα. Δεν περογράφεται αυτό που ζούμε. Και την ίδια ώρα, με σκυμμένα κεφάλια οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας αποχώρησαν από το γήπεδο βιαστικά, ξέροντας ότι πλέον για τα καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνει να επιστρέφει σε μαύρες μέρες και η λάμψη του 2004 αλλά και των περσινών εμφανίσεων στο Μουντιάλ να έχει πλέον ξεθωριάσει για τα  καλά. Τελικό αποτέλεσμα (όσο και αν αδυνατούμε να το πιστέψουμε): Νησιά Φερόε – Ελλάδα 2-1!!!

Μείνετε στο ThrakiSportS, ακολουθεί ρεπορτάζ και δηλώσεις (αν μιλήσει κανένας). Η Εθνική αναχωρεί αμέσως μετά για την Πολωνία, έχει και ένα φιλικό εκεί την Τρίτη, αλλά τέτοια ωρα τέτοια λόγια… Μείνετε στο ThrakiSportS…