Η δήλωση – αίνιγμα του Πανόπουλου για το μέλλον του στην Ξάνθη μετά το διαζύγιο με Skoda και ο ρόλος του… Grexit

Η ανακοίνωση της ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. (ιδιοκτήσιας Πανόπουλου – Συγγελίδη) για την ημερομηνία λήξης της συνεργασίας με τη Skoda Auto a.s. (30 Μαΐου 2017) γέννησε από ερωτηματικά έως και κινδυνολογία αναφορικά με την επόμενη μέρα της Ξάνθης.

«Σε τι βαθμό θα επηρεάσουν οι εξελίξεις την ενασχόληση του Χρήστου Πανόπουλου με την ομάδα;» είναι η γενική απορία και η εφημερίδα Goal απευθύνθηκε στον καθ’ ύλην αρμόδιο για να αποφύγει… κύκλους και τετράγωνα.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και ήταν λακώνικος, αλλά κατατοπιστικός, σύμφωνα με την αθηναϊκή εφημερίδα: «Αν στην Ελλάδα μας τα πράγματα πάνε καλά και η Ξάνθη μας θα πάει καλά» απάντησε χαρακτηριστικά.

Μία τοποθέτηση που επιδέχεται ερμηνειών. Κατ’ αρχάς, δεν φανερώνει πρόθεση αποχώρησης εκτός αν οδηγηθούμε σε Grexit, εξέλιξη που θα επηρέασει βέβαια τους πάντες. Γιατί αν έχουμε τέτοιες δραματικές εξελίξεις στην χώρα μας, ουδείς θα έχει όρεξη να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

 «Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. είναι μία από τις πιο υγιείς εταιρείες του χώρου και όχι μόνο. Και θα παραμείνει έτσι», ανέφερε προ ημερών η ανακοίνωση της εταιρείας. Τον ίδιο στόχο έχει ο Χρήστος Πανόπουλος και για την Ξάνθη. Και προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι μία μέρα μετά την ανακοίνωση της ΒΙΑΜΑΡ η ΠΑΕ ενημέρωσε για την απόκτησή του Τόμισλαβ Τόμιτς. Υπήρχε και επικοινωνιακός λόγος.

Ο Χρήστος Πανόπουλος δεν αποσυνδέει βέβαια την ενασχόλησή του με την ΠΑΕ από το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον για το οποίο ανησυχεί, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι λειτουργεί και με το συναίσθημα.

Το «μας» συνοδεύει στην ατάκα του και την Ελλάδα και την Ξάνθη. Αυτό το δέσιμο λοιπόν που έχει με τον σύλλογο καταδεικνύει την πρόθεσή του να συνεχίσει. Και εμμέσως πλην σαφώς τονίζει ότι τα πράγματα θα πάνε άσχημα για την ομάδα αν παρασυρθεί από την γενική κακή κατάσταση της χώρας.

Τις τελευταίες ώρες πάντως είναι αλήθεια ότι τα πράγματα έχουν γίνει δύσκολα για την χώρα…