Η σφήνα του Πλατανιά και η επιθυμία για επιστροφή στην Βραζιλία δυσκολεύει την παραμονή Ρομέου

Μετά από έξι χρόνια στην Ελλάδα, ο Ρομέου, είναι πολύ πιθανό να αποχαιρετήσει την χώρα και τον Πανθρακικό και επιστρέφει στην πατρίδα του την Βραζιλία.

Εξάλλου το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος Ιούνη και παρά την φημολογούμενη επιθυμία του Πλατανιά να τον πάρει στα Χανιά, αλλά και του Πανθρακικού να το ανανεώσει, ο 30χρονος Βραζιλιάνος μέσος, φαίνεται πως έχει άλλα σχέδια.

Επιστρέφοντας στη Βραζιλία μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων με τον Πανθρακικό στη Super League, μίλησε στον Τύπο της χώρας του και σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στο Sport24, δήλωσε ότι επιθυμεί να επιστρέψει μόνιμα σ’ αυτή.

“Όταν έχασα τη θέση μου στη Φλουμινένσε, αποφάσισα να ρισκάρω και να δοκιμάσω μία νέα εμπειρία. Η πρόταση από την Ελλάδα ήταν εξαιρετική, οικονομικά. Η αρχική μου σκέψη ήταν να παίξω τέσσερα χρόνια και να γυρίσω. Τελικά πέρασαν έξι!

Επέστρεψα μετά τον τραυματισμό τον Ιανουάριο και τώρα το συμβόλαιό μου έληξε. Είμαι 30 ετών. Ο Πανθρακικός έχει προτεραιότητα την ανανέωση του συμβολαίου μου. Εάν είναι να επιστρέψω τώρα, θα μπορέσω (λόγω διακοπής) να ενταχθώ από την αρχή στον προγραμματισμό…”, φέρεται να είπε ο Ρομέου.

Στην Ελλάδα, ο Ρομέου Περέιρα ντος Σάντος ήρθε αρχικά για λογαριασμό της ΑΕΛ και στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα των Λεβαδειακού και Πανθρακικού. Στο διάστημα που έμεινε στον Λεβαδειακό, είχε συνεργασία με τον Γιώργο Παράσχο ο οποίος λέγεται ότι έχει εισηγηθεί την απόκτησή του.

Γίνεται αντιληπτό ότι με την παρουσία του Πλατανιά αλλά και το ενδεχόμενο επιστροφής στην Βραζιλία, οι πιθανότητες να παραμείνει στον Πανθρακικό μειώνονται. Ο Ρομέου φαίνεται να βρισκόταν τρίτος κατά σειρά στην λίστα του Ρόκα για ανανεώσεις (επιτρέπονται δύο), μετά από Μπαϊκαρά και Κάσες.

Όσο όμως περνά ο καιρός και καμία ανανέωση δεν ανακοινώνεται, τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο παραμονής του Βραζιλιάνου στην ομάδα της Κομοτηνής, αν και οι διοικούντες ελπίζουν ότι ο Ρομέου θα εκτιμήσει το γεγονός ότι παρά τον σοβαρό τραυματισμό του πέρυσι, ο Πανθρακικός τον στήριξε, του ανανέωσε το συμβόλαιο και γενικά του συμπεριφέρθηκε άψογα.