Τραυματίστηκε άλτης του ύψους στην Ξάνθη λόγω ακαταλληλότητας του στρώματος! Χωρίς άμμο το σκάμμα…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Δημήτρης Καλτέκης

Επιτέλους διοργανώθηκαν αγώνες στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Ξάνθης! Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με τον ΟΦΚΑ Ξάνθης διοργάνωσαν το το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Παμπαίδων Β’ – Παγκορασίδων Β’ (γεν. 2002-2003), τον 2ο αγώνα στα Πολύαθλα και αγώνα 50μ. μίνι για αγόρια κορίτσια γεννημένα τα έτη 2004-2006.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος πέντε σωματεία του Β’ ομίλου και συγκεκριμένα οι ΟΦΚΑ Ξάνθης, Διομήδης Βιστονίδας, ΑΟ Χρυσούπολης, ΟΚΑ Καβάλας και Φίλιππος Καβάλας, με τους αθλητές που συμμετείχαν συνολικά να ξεπερνούν τους 100 (103).

Μελανό σημείο των αγώνων ήταν ο τραυματισμός νεαρού αθλητή του Φίλιππου Καβάλας, που προήλθε έπειτα από άλμα εις ύψος. Καθώς το στρώμα για το άθλημα είναι ακατάλληλο για αγώνες (4μ. αντί για 6μ. που είναι το κανονικό), ο νεαρός άλτης μετά την προσπάθεια του προσγειώθηκε στο… έδαφος!

Ευτυχώς για τον ίδιο τη «γλύτωσε» με τραυματισμό στον αστράγαλο (στραμπούληγμα) με τον γιατρό του αγώνα να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες, ενώ το απρόοπτο συμβάν σήμανε την απόσυρση του από τον αγώνα.

Να σημειώσουμε ότι η ακαταλληλότητα του στρώματος έχει επισημανθεί αρκετές φορές στο παρελθόν από τους συλλόγους προς τους αρμόδιους του Δήμου Ξάνθης. Από την πλευρά τους οι ιθύνοντες του Δήμου έχουν προγραμματίσει γενικό «λίφτινγκ» του σταδίου και θα προχωρήσουν σε αντικατάσταση των ελαττωματικών και φθαρμένων οργάνων γυμναστικής, κάτι όμως που όπως φαίνεται πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να αποφύγουμε ανάλογες δυσάρεστες καταστάσεις.

Για το απρόοπτο συμβάν με τον τραυματισμό του άλτη που προσγειώθηκε στο… ταρτάν λόγω του ακατάλληλου στρώματος, ο πρόεδρος του ΟΦΚΑ Ξάνθης και μέλος του ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜ-Θ. Ευάγγελος Πατσαμάνης υπογράμμισε στην εφημερίδα “Εμπρός” της Ξάνθης:

«Ευτυχώς ο τραυματισμός ήταν μικρός, όμως αρκετός για να στερήσει από τον αθλητή τη συνέχεια στον αγώνα. Πιστεύω ότι με τη συμπαράσταση του Δήμου Ξάνθης με τον οποίο έχουμε κάνει επαφές θα λυθούν τα προβλήματα για να κάνουμε μεγαλύτερους αγώνες γιατί είναι κρίμα να διαθέτουμε ένα στάδιο ολυμπιακών προδιαγραφών και να στερείται ενός στρώματος ύψους ή το σκάμμα του μήκους να μην έχει επαρκή άμμο. Πιστεύω ότι με σωστή συνεργασία και τη μέριμνα του Δήμου – που ήδη ανταποκρίνεται θετικά – θα μπορέσουμε σύντομα να κάνουμε κι άλλους, μεγαλύτερους, αγώνες».

Σε σχέση με τους αγώνες τόνισε: «Έγινε μία καλή αρχή για διοργάνωση αγώνων και πιστεύουμε ότι με τη συμπαράσταση του Δήμου μπορούμε να διεκδικήσουμε πρωταθλήματα μεγαλύτερης κατηγορίας. Στους πρόσφατους αγώνες του ΔΑΚ που αφορούσαν μικρές ηλικίες σε γενικές γραμμές πήγαμε πολύ καλά, όχι μόνο από πλευράς επιπέδου και επιδόσεων, αλλά θετικό ήταν ότι μαζί με τους 103 αθλητές που πήραν μέρος, στην Ξάνθη βρέθηκαν περισσότεροι από 300 γονείς, προπονητές, συνοδοί, κριτές κ.α. κι έτσι υπήρξε μία μεγάλη διαφήμιση για την πόλη. Εξάλλου οι επισκέπτες με τα παιδιά τους, μετά το τέλος των αγώνων γνώρισαν την Παλιά Πόλη, δηλαδή πραγματοποιήθηκε ο λεγόμενος αθλητικός τουρισμός και άφησαν αρκετά χρήματα στην πόλη όπως και στο κυλικείο του ΔΑΚ που δούλεψε καλά».

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και τις επιδόσεις των Ξανθιωτών αθλητών που συμμετείχαν εκπροσωπώντας τον ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης και τον Διομήδη Βιστονίδας, μεταξύ άλλων η Νικολέτα Κατσαούνη (ΟΦΚΑ)  κατέκτησε το χάλκινο (60μ. – σφαίρα – μήκος). Καλές επιδόσεις σημείωσαν και οι Καραγκιοζίδης (ΟΦΚΑ), Εμμανουλίδης (Διομήδης), Μελαδιανός (Διομήδης) στους παμπαίδες, όπως και η Βασιλειάδου του Διομήδη (6η στις παγκορασίδες). Στους αγώνες δρόμου μίνι οι πρώτες θέσεις κατακτήθηκαν κυρίως από τους «μικρούς» του ΟΦΚΑ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι νεαροί αθλητές που πήραν μέρος στους αγώνες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και σε γενικές γραμμές ικανοποίησαν τους προπονητές τους.