Επιβεβαίωση του διαζυγίου Skoda με Πανόπουλο! Η επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη

Αργά το βράδυ έπεσε σαν βόμβα η είδηση ότι ο Πανόπουλος πουλάει, αν δεν την πούλησε ήδη, την αντιπροσωπία της Skoda στην Ελλάδα. Το πρωί η ίδια πληροφορία έγινε πρωτοσέλιδο χτύπημα στην αθηναϊκή εφημερίδα, στην ηλεκτρονική έκδοση της οποίας είχε δημοσιευθεί η είδηση το βράδυ (το “Μακελειό” του Στέφανου Χίου δηλαδή).

Τελικά, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, υπήρξε επίσημη ανακοίνωση – και μάλιστα ανακοίνωση που αναρτήθηκε (και) μέσα από την ιστοσελίδα της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. Η ανακοίνωση εμμέσως διαψεύδει κάποια πράγματα από το δημοσίευμα, αλλά επιβεβαιώνει την βάση του. Υπάρχει διαζύγιο της Skoda με τον Πανόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα, η διεθνής Skoda κατήγγειλε στο τέλος Μαΐου την σύμβαση που έχει με την Βιαμάρ ΑΕ, την εταιρεία δηλαδή της ιδιοκτησίας Πανόπουλου. Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια, οι καταγγελίες δεν έχουν άμεση ισχύ. Γίνονται τώρα και ενεργοποιούνται σε δύο χρόνια. Έτσι λοιπόν θα γίνει και με την περίπτωση Skoda.

Η αντιπροσωπία της Skoda στην Ελλάδα, μετά από αυτήν την καταγγελία, φεύγει από την Βιαμάρ και τον Πανόπουλο από τις 31 Μαΐου του 2017 και μετά. Το πού θα πάει, είναι κάτι άγνωστο. Η ουσία είναι ότι Skoda και Πανόπουλος δεν θα πορεύονται μαζί (επιχειρηματικά) από τον Ιούνιο του 2017 και μετά!

Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στην Skoda Ξάνθη; Σε σχέση ιδιοκτησίας, και πρέπει να το τονίσουμε αυτό αναφορικά και με το χθεσινοβραδινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS, καμία. Η ιδιοκτησία της ομάδας ανήκει στην Βιαμάρ, δηλαδή στην εταιρεία του Πανόπουλου. Δεν αλλάζει.

Ωστόσο είναι προφανές ότι από την στιγμή που ο Πανόπουλος δεν θα έχει την αντιπροσωπία της Skoda, δεν θα έχει και λόγο να την διαφημίζει μέσω της Ξάνθης. Οπότε θα πρέπει να αναμένουμε το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι του 2017, αλλά μπορεί και πολύ νωρίτερα, την αλλαγή του ονόματος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.

Φυσικά δεν αποκλείονται και άλλες εξελίξεις, σε σχέση με την ποδοσφαιρική ομάδα. Η Βιαμάρ ΑΕ, πάντως, στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ήταν και παραμένει μια από τις πιο υγιείς εταιρείες στον χώρο, διαψεύδοντας το μέρος των αθηναϊκών δημοσιευμάτων περί οικονομικής δυσπραγίας, αλλά και επερχόμενων απολύσεων.

Βέβαια, με βάση την λογική, αυτές δεν θα αποφευχθούν αν δεν  αναλάβει άμεσα η Βιαμάρ την αντιπροσωπία μιας άλλης μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο ζήτημα, η επόμενη μέρα δηλαδή, αντικείμενο κάποιας άλλης στιγμής (και βασικά αντικείμενο που δεν άπτεται του αθλητικού ρεπορτάζ).

Η ουσία είναι ότι Skoda και Πανόπουλος παύουν σε δύο χρόνια να είναι μαζί, έχει υπάρξει σχετική καταγγελία της σύμβασης από την μητρική Skoda (που έτσι κι αλλιώς έχει περάσει στην οικογένεια της Volkswagen) και κατά συνέπεια οδηγούμαστε μάλλον και σε εξελίξεις και στην ομάδα της Ξάνθης, με πρώτη και βασική φυσικά την αλλαγή ονόματος.  Και ένα συμπέρασμα: στον καπνό που σηκώθηκε αργά το βράδυ και με πολλές επιφυλάξεις επέλεξε να προβάλει και το ThrakiSportS, τελικά υπήρχε φωτιά…

 

Η ανακοίνωση της Βιαμάρ ΑΕ, που προς έκπληξη πολλών αναρτήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη και είναι εμφανές από τον τρόπο γραφής ότι φέρει την σφραγίδα του Χρήστου Πανόπουλου, έχει ως εξής:

Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., μεταξύ των άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων της, υπήρξε η αποκλειστική αντιπρόσωπος και εισαγωγέας της SKODA, για 35 συναπτά έτη.

Την 29η Μαΐου 2015, η SKODA AUTO a.s. κατήγγειλε τη σύμβαση που είχε με την ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. γνωστοποιώντας της ταυτόχρονα, ότι η μεταξύ τους σχέση θα λήξει την 30η Μαΐου 2017.

Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., για λόγους επαγγελματικής δεοντολογίας δεν θα αναφερθεί στους λόγους της καταγγελίας. Αυτό είναι υποχρέωση, και το αφήνει στη διακριτική ευχέρεια της SKODA AUTO a.s. να το πράξει.

Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και τώρα που γράφεται αυτό το Δελτίο Τύπου, κατείχε και κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αγοράς που κατέχει η SKODA στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, και παράλληλα το τετραπλάσιο από τις χώρες της Μεσογείου.

Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. είναι μία από τις πιο Υγιείς εταιρείες του χώρου και Όχι μόνο. Και θα παραμείνει έτσι.

Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στους ήδη υπάρχοντες ή μέλλοντες πελάτες της, αλλά και τους πιστούς συνεργάτες της, θα εξυπηρετεί και θα ανταποκρίνεται στις συμβατικές ή άλλες, υποχρεώσεις της με τον ίδιο ακριβώς συνεπή τρόπο που το πράττει κατά τα τελευταία 35 συναπτά έτη της συνεργασίας της με τη SKODA AUTO a.s.

Με την ευκαιρία, θέλουμε, για μία ακόμη φορά, να ευχαριστήσουμε όλους τους πελάτες της SKODA για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο όνομα της ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. όλα αυτά τα χρόνια, όπως και όλους αυτούς που θα το πράξουν μέχρι την 30η Μαΐου 2017.

ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε.