Αρνήθηκε η ΕΠΣ Ξάνθης να κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της διοίκησης Γκιρτζίκη στο Πρωτοδικείο Αθηνών!

Αναβολή μιας ημέρας δόθηκε το μεσημέρι από το Πρωτοδικείο Αθηνών στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΕΠΣ Θεσσαλίας κατά της διοίκησης της ΕΠΟ, με αίτημα την έκπτωση του διοικητικού της συμβουλίου λόγω της εμπλοκής μελών του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τυχόν αποδοχή της αίτησης της ΕΠΣ Θεσσαλίας θα οδηγήσει στην έκπτωση του προέδρου Γ. Γκιρτζίκη και όλων των μελών του ΔΣ (άρα και των δύο άλλων Θρακιωτών, του ταμία Χρήστου Καραβασίλη και του μέλους Μάνου Γαβριηλίδη) – αν και οφείλει να διευκρινιστεί ότι κανείς από τους τρεις θρακιώτες δεν έχει εμπλοκή στην περίφημη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που διερευνά η δικαιοσύνη. Αν ωστόσο συμβεί αυτό και οριστεί διοίκηση Πρωτοδικείου, τότε θα επέλθει και το περίφημο Grexit του Ελληνικού Ποδοσφαίρου γιατί FIFA και UEFA δεν αναγνωρίζουν διοικήσεις Πρωτοδικείουκαι το θεωρούν παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο – με συνέπεια την αποβολή Εθνικών Ομάδων αλλά και ελληνικών συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Για τον λόγο αυτό, από την ΕΠΟ κλήθηκαν οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την έξοδό τους στην Ευρώπη να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση στο δικαστήριο υπέρ της διοίκησης της ΕΠΟ. Κάτι τέτοιο έπραξαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αστέρας Τρ. και Ατρόμητος ενώ αντίθετα αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ – παρόλο που ούτε τις συγκεκριμένες ομάδες συμφέρει τυχόν αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αφού θα χάσουν έσοδα.

Ανάλογο αίτημα υπήρξε από τη Νομική Υπηρεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και προς τις 56 Ενώσεις – μέλη της. Στην πρόσθετη παρέμβαση που ήδη κατατέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Πρωτοδικείο, συμμετέχουν οι ΕΠΣ Έβρου και Θράκης. Ωστόσο λάμπει δια της… απουσίας της η ΕΠΣ Ξάνθης, αν και ως γνωστόν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης είναι Ξανθιώτης. Είναι προφανές ότι σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία η διοίκηση Πανίδη δεν επιθυμεί να στηρίξει το ΔΣ της ΕΠΟ με αυτόν τον τρόπο (άλλωστε Πανίδης και Γκιρτζίκης υπήρξαν αντίπαλοι στις πρόσφατες εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης).

Συνολικά 20 Ενώσεις δεν ακολούθησαν την επίσημη γραμμή, περιλαμβανομένης και της Ξάνθης, αλλά θα ήταν λάθος να θεωρηθεί αυτήν τη στιγμή ότι αποτελούν έναν συντονισμένο αντιπολιτευτικό πόλο. Ασφαλώς υπάρχουν Ενώσεις που κρατούν αποστάσεις από την διοίκηση της ΕΠΟ (και ανάμεσα σε αυτές προφανώς δείχνει να είναι και η ΕΠΣ Ξάνθης παρά το γεγονός ότι είναι Ξανθιώτης ο πρόεδρος της ΕΠΟ), όμως ανάμεσά στις Ενώσεις που δεν έστειλαν πρόσθετη παρέμβαση βρίσκονται και Ενώσεις που φαίνεται να λειτούργησαν περισσότερο συγκυριακά. Επίσης, σε αποκλείεται μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, οπότε θα επανεκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, να έχουν προστεθεί και άλλες Ενώσεις στο έγγραφο με την πρόσθετη παρέμβαση των 36 ΕΠΣ και των 3 ομάδων.

Oι Ενώσεις που προσέφυγαν υπέρ της ΕΠΟ στο Ειρηνοδικείο Οι Ενώσεις που προσέφυγαν υπέρ της ΕΠΟ (σύμφωνα με το soccerplus)

ΕΠΣ Αθηνών (ο πρόεδρός της είναι Γ’ αντιπρόεδρος στο ΔΣ της ΕΠΟ)
ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής,
ΕΠΣ Αργολίδας,
ΕΠΣ Αρκαδίας (ο πρόεδρός της είναι μέλος του ΔΣ και αντιμετωπίζει κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης»),
ΕΠΣ Βοιωτίας (ο πρόεδρός της είναι αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ),
ΕΠΣ Γρεβενών,
ΕΠΣ Δράμας,
ΕΠΣ Δυτικής Αττικής,
ΕΠΣ Δωδεκανήσου,
ΕΠΣ Έβρου (ο πρόεδρος της είναι ταμίας της ΕΠΟ και μέλος του ΔΣ),
ΕΠΣ Εύβοιας (ο πρόεδρός της είναι μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, αντιμετωπίζει κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης», ενώ του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα)
ΕΠΣ Ευρυτανίας,
ΕΠΣ Ζακύνθου,
ΕΠΣ Ημαθίας (ο πρόεδρός της είναι μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΚΕΔ),
ΕΠΣ Ηπείρου,
ΕΠΣ Θράκης (ο πρόεδρός της είναι μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ),
ΕΠΣ Θεσπρωτίας,
ΕΠΣ Κέρκυρας (ο πρόεδρός της είναι μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ),
ΕΠΣ Καβάλας, ΕΠΣ Κεφαλονιάς (ο πρόεδρός της είναι β’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ),
ΕΠΣ Κορίνθου,
ΕΠΣ Λακωνίας,
ΕΠΣ Λέσβου (ο πρόεδρός της είναι μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ),
ΕΠΣ Πιερίας,
ΕΠΣ Πέλλας,
ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας,
ΕΠΣ Πειραιά,
ΕΠΣ Ρεθύμνου,
ΕΠΣ Σερρών,
ΕΠΣ Τρικάλων,
ΕΠΣ Φθιώτιδας,
ΕΠΣ Φωκίδας,
ΕΠΣ Χαλκιδικής,
ΕΠΣ Χανίων (πρόεδρός της είναι μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ),
ΕΠΣ Χίου,
ΕΠΣ Σάλας

Οι Ενώσεις που δεν προσέφυγαν υπέρ της ΕΠΟ (πάντα σύμφωνα με το soccerplus):

ΕΠΣ Άρτας (έχει εκλογές στο τέλος του μήνα)
ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας
ΕΠΣ Κιλκίς,
ΕΠΣ Ηλείας,
ΕΠΣ Ξάνθης,
ΕΠΣ Μακεδονίας,
ΕΠΣ Καστοριάς (έχει διοίκηση διορισμένη από το Πρωτοδικείο),
ΕΠΣ Κοζάνης,
ΕΠΣ Λάρισας,
ΕΠΣ Θεσσαλίας (είναι η αιτούσα Ένωση),
ΕΠΣ Καρδίτσας,
ΕΠΣ Κυκλάδων,
ΕΠΣ Σάμου,
ΕΠΣ Αχαϊας,
ΕΠΣ Μεσσηνίας (είναι η Ένωση του Αρ. Σταθόπουλου που παραιτήθηκε από την προεδρία και από μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ πριν λίγες ημέρες λόγω των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης»),
ΕΠΣ Ηρακλείου,
ΕΠΣ Λασιθίου,
ΕΠΣ Φλώρινας
Super League (προφανώς επειδή δεν έκανε ΔΣ)
Football League