Ανασκόπηση Super League: Χάλκινο η Ξάνθη στα δοκάρια, στους “τυχερούς” ο Πανθρακικός

Με την ολοκλήρωση των πλέι οφ το βράδυ της Κυριακής, πέρασε στην ιστορία άλλο ένα πρωτάθλημα που έφερε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή και απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά της διοργάνωσης, τους Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα, την Ξάνθη να τραβάει τα μαλλιά της που παρά τις ευκαιρίες που είχε δεν βγήκε Ευρώπη και ο Πανθρακικός να νιώθει ανακουφισμένος για την παραμονή στην κατηγορία.

Κάνοντας μια μίνι… ανασκόπηση, αξίζει να αναφερθούμε όμως σε μια ξεχωριστή κατηγορία που σπάνια μας απασχολεί: τα… δοκάρια – και το πόσες φορές οι ομάδες τα σημάδεψαν, αλλά και πόσες φορές κινδύνευσαν να δεχτούν γκολ αλλά σώθηκαν χάρη σε αυτά.

Ο Παναιτωλικός δεν μπορεί παρά να θεωρεί πως η “στρογγυλή θεά” δεν ήταν καλή μαζί του φέτος, αφού η ομάδα του Αγρινίου ήταν αυτή που… έσπασε τα δοκάρια στην Super League, καθώς οι ποδοσφαιριστές του ούτε λίγο ούτε πολύ τα σημάδεψαν συνολικά 15 φορές! Ατυχος και ο Μάκης Χάβος που εαν η μπάλα σε καποια από αυτές τις 15 φορές κατέληγε στα δίχτυα σίγουρα θα παρέμενε στον πάγκο της ομάδας του Αγρινίου.

Δεύτερος στην σχετική κατηγορία ήταν ο Ολυμπιακός με 12 δοκάρια και στην τρίτη θέση είναι η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ, με 11 δοκάρια στο ενεργητικό τους (έχουμε περιοριστεί μόνο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, χωρίς να προσθέσουμε τυχόν δοκάρια στα πλέι οφ, για να υπάρχει σωστή σύγκριση για όλες τις ομάδες). Ο Πανθρακικός με αρκετές άλλες ομάδες είχε μόλις 8 δοκάρια, ενώ η Νίκη Βόλου κανένα στους λίγους αγώνες που αγωνίστηκε!

Αναλυτικά πόσες φορές σημάδεψε κάθε ομάδα τα δοκάρια στη φετινή Super League:
Παναιτωλικός 15
Ολυμπιακός 12
ΠΑΟΚ 11
SKODA Ξάνθη 11
Πλατανιάς 10
Πανιώνιος 10
Παναθηναϊκός 10
Ατρόμητος 9
ΑΟ Κέρκυρας 9
Πανθρακικός 8
Εργοτέλης 8
Λεβαδειακός 8
Αστέρας Τρ. 8
ΑΕΛ Καλλονής 6
Βέροια 6
ΠΑΣ Γιάννινα 6
ΟΦΗ 5
Νίκη Βόλου 0

Ατομικά, την πρώτη θέση στην κατηγορία “δοκάρια”, μοιράστηκαν οι Στέφανο Ναπολεόνι (Ατρόμητος) και Νίκο Μαρτίνες (Παναιτωλικός), που είχαν από 5, ενώ οι Δημήτρης Κολοβός (Πανιώνιος), Σίλβα Κλέιτον (Ξάνθη), Παντελής Καπετάνος (Ξάνθη), Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός), Πάμπλο Μάσα (Αστέρας Τρίπολης), Σάσα Καϊκούτ (Κέρκυρα) και Ντανιέλ Μπενίτες (Ολυμπιακός), είχαν από 3 δοκάρια έκαστος στην διοργάνωση. Ο Ίγκορ για τον Πανθρακικό ήταν άτυχος μόνο δυο φορές.

Από την άλλη, η Βέροια  δεν μπορεί παρά να θεωρεί πως η  “τύχη” ήταν καλή μαζί της φέτος, αφού οι αντίπαλοί της σημάδεψαν συνολικά 15 φορές τα δοκάρια της! Δεύτερος “τυχερός” στην σχετική αυτή κατηγορία ήταν ο ΟΦΗ, αλλα και  ο Πλατανιάς με 14 δοκάρια με τους Ηρακλιώτες και το Λόρια να είναι τυχεροί σε όσους αγώνες πρόλαβαν και αγωνίστηκαν.

Ακολουθεί ο Εργοτέλης, με 13 δοκάρια, αν και η “τύχη” τους αυτή δεν έφτανε για να  αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο Πανθρακικός ήταν επίσης σχετικά  τυχερός αφού είδε 12 φορές την μπάλα να σταματά στα δοκάρια του και να μην καταλήγει στα δίχτυα του, ενώ η Ξάνθη δέχτηκε μόλις οχτώ δοκάρια και λόγω της καλής αμυντικής συμπεριφοράς της. Αυτοί που δέχτηκαν τα λιγότερα δοκάρια στο πρωτάθλημα ήταν ο Ολυμπιακός και ο Αστέρας Τρίπολης με μόλις δύο.

Αναλυτικά πόσες φορές σημαδεύτηκαν τα δοκάρια κάθε ομάδας στη φετινή Super League:
Βέροια 15
ΟΦΗ 14
Πλατανιάς 14
Εργοτέλης 13
Πανθρακικός 12
ΑΕΛ Καλλονής 11
ΠΑΣ Γιάννινα 10
ΑΟ Κέρκυρας 10
Παναθηναϊκός 9
SKODA Ξάνθη 8
Λεβαδειακός 7
ΠΑΟΚ 6
Ατρόμητος 6
Παναιτωλικός 5
Πανιώνιος 5
Νίκη Βόλου 3
Ολυμπιακός 2
Αστέρας Τρ. 2