Εποχή Γεωργιάδη στον Εθνικό με επιστροφή στο… παρελθόν και άρνηση απαλλαγής στη διοίκηση Τζίμα!!!

Παρελθόν από την προεδρία του ΤΑΑ Εθνικός μετά από τρία χρόνια στην προεδρία του, εκ των οποίων τα τελευταία δύο βρέθηκε και ως γραμματέας στην διοργανώτρια της Volley League ΕΣΑΠ, είναι ο Γιάννης Τζίμας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ομάδας δεν θα μετέχει στο σχήμα της νέας διοίκησης, κάτι που φέρεται να επιθυμούσε και ο ίδιος. Το όνομά του δεν περιλαμβάνονταν στην λίστα των πέντε νέων μελών του ΤΑΑ που προτάθηκαν από την διοίκηση του Ερασιτέχνη Εθνικού και εγκρίθηκαν από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Επιμελητήριο Έβρου.

Ωστόσο ο Γ. Τζίμας δοκίμασε μια έκπληξη, καθώς η διοίκησή του δεν έλαβε απαλλαγή από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης για την χρήση της σεζόν 2014-2015. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και δείχνει πιθανότατα διάθεση να υπάρξει επιπλέον ενδελεχής έλεγχος και ενδεχομένως να αποδοθούν ευθύνες στην απερχόμενη διοίκηση και τα μέλη της, για την οικονομική κατάσταση της ομάδας.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης (και… οξύμωρο παράλληλα) είναι ότι ένα μέλος αυτής της απερχόμενης διοίκησης μετέχει και στο νέο σχήμα. Ο λόγος για τον ταμίας την τελευταία σεζόν Αντώνη Χατζησταύρου (ανέλαβε μετά την παραίτηση του Δήμου Μαμούγκα το περασμένο καλοκαίρι, όπως είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS), ο οποίος τυπικά εξακολουθεί να είναι υπόλογος για την απερχόμενη διοίκηση, αλλά μετέχει και στο νέο σχήμα. Πρόκειται πάντως για έμπειρο στέλεχος που έχει βοηθήσει τον Εθνικό και από την θέση του προέδρου.

Πέρα από τον Τζίμα και τον Χατζησταύρου, η απόφαση μη απαλλαγής της απερχόμενης διοίκησης αφήνει ουσιαστικά μετέωρους και τα άλλα τρία μέλη της διοίκησης, δηλαδή τους Σταύρο Σταυράκογλου, Παύλο Σ. Μιχαηλίδη και Χρύσα Λουπασάκη που μετείχαν στην σύνθεσή της (και οι τρεις φέρονται να έχουν παραιτηθεί από μέλη της, αλλά προφανώς με βάση και την απόφαση της Γ.Σ. του Εθνικού δεν απαλλάσσονται από τις όποιες ευθύνες μπορεί να αποδοθούν στην απερχόμενη διοίκηση).

Νέος πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης αναμένεται να αναλάβει ο επιχειρηματίας Γιώργος Γεωργιάδης (φωτό), που ήταν μέλος του ΤΑΑ και πριν από δύο χρόνια (υπό την προεδρία Τζίμα). Επίσης, στην νέα σύνθεση της διοικούσας επιτροπής θα μετέχει επίσης η Στέλλα Καζακίδου, πρώην υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας «Χρυσωρυχεία Θράκης», που επίσης μετείχε στο πενταμελές σχήμα του ΤΑΑ κατά την σεζόν 2013-2014, πάντα με πρόεδρο τον Γιάννη Τζίμα.

Πέραν των Γεωργιάδη, Χατζησταύρου και Καζακίδου, υπάρχoυν πάντως και δυο νέοι, τα άλλα δύο μέλη που προτάθηκαν και ψηφίστηκαν για να συμμετάσχουν στη νέα πενταμελή διοικούσα επιτροπή. Είναι ο Αντώνης Τελόπουλος και ο Κώστας Παλακίδης, γνωστός επιχειρηματίας, της οικογένειας που κατέχει το ξενοδοχείο Thraki Palace (η οποία σταθερά βοηθά χορηγικά τον Εθνικό, όχι μόνο στο βόλεϊ αλλά και στα άλλα αθλήματα, ειδικά τα τελευταία χρόνια).

Η Γενική Συνέλευση πάντως είχε τις εντάσεις της, αφού υπήρξε αμφισβήτηση του οικονομικού απολογισμού και συνακόλουθα των συμπερασμάτων και παρατηρήσεων που περιλαμβάνονται στην έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής. Ετσι και αλλιώς η τελευταία, όπως προαναφέρθηκε, πρότεινε την μη απαλλαγή της απερχόμενης διοίκησης μέχρι να προσκομιστούν παραστατικά και λοιπά κενά που υπάρχουν. Δεδομένης της κατάστασης, το θέμα του ποδοσφαίρου δεν συζητήθηκε, αν και τέθηκε από τους παράγοντες της απερχόμενης διοίκησης, και μάλλον πάει σε νέα Γενική Συνέλευση, την άλλη εβδομάδα.

Ως προς το βόλεϊ, πάντως, τα πέντε νέα μέλη του ΤΑΑ θα πρέπει άμεσα να τρέξουν άμεσα θέματα που έχουν να κάνουν με εξοφλήσεις ή διακανονισμούς χρεών, ώστε να μην βρεθεί η ομάδα προ αρνητικών εκπλήξεων. Πιο πριν βέβαια, θα πρέπει να συνέλθουν σε σώμα και να καθοριστούν οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν. Τις επόμενες ώρες αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από τον Εθνικό.