Photos: 40 κλικ από τον ιστορικό αγώνα αναμνήσεων στο “κλουβί” της Ορεστιάδας, στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

– Μόνο ο Νίκος έλειπε. Γιαυτό άλλωστε ήμασταν  όλοι  εκεί: κόσμος, μπάντα, ο δάσκαλος και δύο ομάδες αποτελούμενες από τις γενιές των αθλητών του Α.Ο.Ο που αγωνίστηκαν το  1985 και το 1995! Για να μνημονεύσουμε  το όνομα του αετού και να γιορτάσουμε την τριακοστή επέτειο από την πρώτη άνοδο της ομάδας στην Α1 κατηγορία.

Μνήμες ένδοξης ιστορίας ξύπνησαν στο μυαλό όλων. Τελικοί πρωταθλημάτων είχαν κριθεί εδώ ,ευρωπαϊκές νίκες  είχαν γεμίσει με περηφάνια όλη την χώρα. Σε ένα μικρό χαμηλοτάβανο γήπεδο στην άκρη της Ελλάδας, το βόλεϊ είχε το σπίτι του. Εκεί γυρίσαμε σήμερα όλοι.

Μπορεί αυτοί που είχαν γράψει τις ένδοξες σελίδες να… “γέρασαν”, όπως τους άκουσα να λένε μεταξύ τους, αλλά στο γήπεδο θύμισαν έστω και για λίγο  εκείνους τους σπουδαίους αθλητές που έκαναν την Ορεστιάδα από μια πινέζα στο Βορειοανατολικό άκρο της χώρας την πόλη του Βόλεϊ . Ένα μόνιμο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη τους έδειχνε πόσο ευτυχισμένοι ήταν όλοι που ήταν και πάλι μαζί!

Αυτό έσβησε μόνο για ένα λεπτό, εκείνο το λεπτό στο πρώτο σερβίς του αγώνα  που όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο και σώπασε. Σώπασε για να σκεφτεί ο καθένας  την δικιά του  ιστορία με τον Νίκο. Τον συμπαίκτη, τον φίλο, τον τοπικό ήρωα.

Αυτό που ευχήθηκαν όλοι είναι η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Αγωνιστικά το θέαμα μπορεί να μην ήταν και τόσο υψηλό αλλά οι δύο ομάδες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο γήπεδο με την ομάδα του 1995  να παίρνει την νίκη εύκολα με 0-3 σετ.

Σημαντικό να αναφέρουμε είναι ότι οι διαιτητές του αγώνα ήταν αυτοί που διαιτήτευσαν στα χρόνια που μεγαλούργησαν οι δύο ομάδες καθώς και ότι αγωνίστηκαν δύο εν ενεργεία αθλητές στον αγώνα: με την ομάδα του 1985 ο Δ. Γκαράς (Π.Α.Ο.Κ.) και μετην ομάδα του 1995 ο Δ. Βλασακίδης (Α.Ο.Ο.).

Τα σετ: 20-25,20-25,12-25

Α.Ο. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1985 (Καμπερίδης):Κυλίτσης , Σκαρλατίδης , Χασλαμαΐδης , Ντεβετούδης , Κωνσταντινίδης , Μοσχοφίδης , Κυριαζίδης , Πασαλίδης , Τεμελούδης , Σταυρόπουλος ,Γκουτσίδης , Χαραλαμπίδης , Γκαράς

Α.Ο. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 1995 (Τεκτονίδης): Γραμματικόπουλος , Κεμανετζής , Παπάζογλου , Βλασακίδης Τ. , Βλασακίδης Δ., Νεράντζης , Μπαρμπούδης , Τριανταφυλλίδης , Τοπαλίδης , Ντινούδης , Αρχοντίδης

Δείτε παρακάτω ένα φωτορεπορτάζ από τον αγώνα, όπως καταγράφηκε από τον φακό του RadioEvros όπου μπορείτε να σπεύσετε για να δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες…