Διεθνής προβολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης χάρη στην… πάλη και το συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Η παρουσία της Επιστημονικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης στην Κομοτηνή, όπου έλαβε μέρος στις εργασίες του 23ου Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ, αποτέλεσε αντικείμενο προβολής της πρωτεύουσας της Ροδόπης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διεθνώς.

Με την ανωτέρω φωτογραφία συνοδεύθηκε η παρουσία της Επιτροπής στην Ελλάδα, όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντησή της κατά την διάρκεια του Διεθνούς Φόρουμ για την Ολυμπιακή Πάλη που φιλοξενήθηκε 14 και 15 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία.

Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας, στην οποία δόθηκαν τα εύσημα για την επιλογή του τόπου φιλοξενίας του Φόρουμ, στο σημείο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στους οποίους αναπόσπαστο μέρος ήταν το άθλημα της πάλης.

Οι διαλέξεις και οι παρουσιάσεις που έγιναν στην διάρκεια του Φόρουμ υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Δικτύου Ερευνητών Πάλης  (www.inwr-wrestling.com), ενώ στην διάρκεια του Φόρουμ τιμήθηκε ο dr Χάρολντ Τούνεμαν, όπως είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη ετήσια συνάντηση στην Τασκένδη.

Το Επιστημονικό Φόρουμ ήταν μέρος ενός διεθνούς τουρνουά πάλης που φιλοξενήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και αμέσως μετά, η Επιστημονική Επιτροπή ταξίδεψε στην Κομοτηνή για να συμμετάσχει σε μια στρογγυλή τράπεζα του 23ου Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της επιτροπής συμμετείχαν σε στρογγυλή τράπεζα για την Ολυμπιακή Πάλη και την Ανώτατη Εκπαίδευση. Από εκεί προέρχεται και η φωτογραφία του άρθρου που αναρτήθηκε την Τετάρτη στο https://unitedworldwrestling.org/, το οποίο αν μη τι άλλο αποτελεί διαφήμιση για την Ελλάδα, την Θράκη μας και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο…