Μεγάλη μείωση των παραβόλων στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης παρά τα δεινά οικονομικά δεδομένα

Αρκετά σημαντικά ζητήματα τέθηκαν από την διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, στην πρώτη Γενική Συνέλευση υπό την προεδρία του Γιώργου Πανίδη. Στο προσκήνιο βρέθηκαν τα οικονομικά της Ένωσης που δεν βρίσκονται και στα καλύτερα τους, οι μέχρι τώρα κινήσεις της διοίκησης αλλά και η πρόταση για συναυλία για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων.

Αρχικά την Γενική Συνέλευση προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Γιάννης Δαλακούρας, που όπως και όλα τα μέλη στην αρχή της ομιλίας τους εξέφρασαν την βαθιά θλίψη τους για τον χαμό του Θόδωρου Παυλίδη. Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πανίδης που έθεσε πολλά σημαντικά ζητήματα, τόσο για το τι παρέλαβε, πως είναι τα πράγματα την δεδομένη στιγμή αλλά και το μέλλον της Ένωσης.

Αξιοσημείωτη η πρόταση για διεξαγωγή συναυλίας με τον Αντώνη Ρέμο στο γήπεδο του ΑΟΞ για την ενίσχυση των σωματείων (διαβάστε αναλυτικές λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ).

 

Από εκεί και πέρα πολύ θετική εντύπωση προκάλεσε η μείωση των παράβολων συμμετοχής, ενώ ευχάριστη έκπληξη, που την είχε προαναγγείλει ο κ. Πανίδης, ήταν η απόφαση όλες οι ομάδες να μετέχουν δωρεάν στο Κύπελλο. Όπως ανακοίνωσε λοιπόν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης το παράβολο συνδρομής πέφτει στα 150 ευρώ ετησίως, ενώ αισθητή είναι η μείωση και στα παράβολα συμμετοχής στα πρωταθλήματα που ορίστηκαν στα 250 ευρώ για τα σωματεία της Α’ κατηγορίας, 200 για αυτά της Β’ κατηγορίας και 150 ευρώ για τα σωματεία της νεοσύστατης Γ’ κατηγορίας.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Πανίδης αναφέρθηκε στο μεγάλο οικονομικό ζήτημα που έχει αυτή την στιγμή η Ένωση, μια και τα έσοδα τη δεδομένη στιγμή είναι στα 55.000 ευρώ, από τα οποία μάλιστα υπάρχει οφειλή 13.000 ευρώ από σωματεία που μετέχουν τόσο στα αντρικά όσο και στα πρωταθλήματα Ακαδημιών και δεν έχει ακόμη εξοφληθεί. Όπως τόνισε ο κ. Πανίδης, τα έξοδα της Ένωσης υπολογιζόταν στις 115.000 ευρώ, πράγμα που όπως καταλαβαίνει κανείς αφήνει μια τεράστια ζημία στην Ένωση της τάξης των 60.000 ευρώ.

Στην συνέχεια ο κ. Πανίδης αναφέρθηκε στην περίπτωση της απόλυσης του γραμματέα της Ένωσης Γιάννη Τσιπίδη (διαβάστε αναλυτικά με ένα κλικ ΕΔΩ).

Τέλος ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε είναι η αναγκαία παρουσία γιατρών στα γήπεδα, με τον κ. Πανίδη να τονίζει πως τη νέα σαιζόν θα είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρών στα γήπεδα, και πως σε αυτό θα βοηθήσει και ο Φώτης Κωδωνάς. Στο τελείωμα του λόγου του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης ευχαρίστησε δημόσια την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη για την παραχώρηση του γηπέδου για την πραγματοποίηση του τελικού του Κυπέλλου αλλά και γενικότερα για την στάση της ΠΑΕ σε ότι χρειάστηκε η Ένωση.

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο ταμίας της Ένωσης Χακάν Ισμέτογλου, και αφού αναφέρθηκε σε αυτά που τόνισε και ο πρόεδρος της Ένωσης για το οικονομικό ζήτημα που υπάρχει στην Ένωση, γνωστοποίησε ως πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Υποδομής πως στα μέσα του Ιούνη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για την καλύτερη οργάνωση των πρωταθλημάτων Υποδομής της Ένωσης.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Σαλέ των Πηγαδίων…