Βραζιλιάνικος θαυμασμός για τον Αργεντίνο μάγο Μέσι από του “Ξανθιώτες” Λουτσιάνο και Μαρτσέλο!!!

Μία ακριβώς εβδομάδα πριν, δύο βραζιλιάνοι που φόρεσαν στο παρελθόν με επιτυχία την φανέλα της Ξάνθης, οι Βεριντιάνο Μαρτσέλο και Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, βρέθηκαν στο… άντρο της Μπαρτσελόνα και είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον μάγο της μπάλας Μέσι.

Αυτός ήταν μάλιστα ο λόγος που απουσίασαν από τον μεγάλο τελικό της Skoda. Ήταν καλεσμένοι στην Βαρκελώνη του πρώην προπονητή του Άρη Μαζίνιο και με την ευκαιρία της παρουσίας τους εκεί, κατάφεραν να επισκεφθούν τα… ιδιαίτερα διαμερίσματα των Μπλαουγκράνα.

Μια εβδομάδα μετά, είναι σίγουρο ότι δεν έχουν μετανιώσει για την επιλογή τους. Πέρα από τις εμπειρίες που αποκόμισαν, έχουν και τις ανωτέρω φωτογραφίες με τον σύγχρονο μάγο της μπάλας. Και αν και Βραζιλιάνοι, υποκλίνονται στο ταλέντο και την ευφυΐα ενός Αργεντίνου.

Ο Μέσι με μια Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Η ενέργεια, άνοιξε το σκορ στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας και επιτυγχάνοντας άλλο ένα γκολ και ενδιαμέσως επιπλέον ένα ο Νεϊμάρ, οδήγησε την Μπάρτσα στη νίκη με 3-1 επί της Μπιλμπάο του Βαλβέρδε και την κατάκτηση του νταμπλ.

Πλέον οι Καταλανοί στοχεύουν στο τρεμπλ και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, στον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου απέναντι στην Γιουβέντους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Και είναι σίγουρο ότι Μαρτσέλο και Λουτσιάνο θα έχουν να λένε για την παρουσία τους στα ενδότερα της Μπάρτσα.

Με την ευκαιρία, το Σάββατο είχαμε άλλους τρεις μεγάλους τελικούς κυπέλλων. Στην Αγγλία η Αρσεναλ συνέτριψε με 4-0 την Άστον Βίλα και έφτασε τις 12 κατακτήσεις στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό, όσες δεν έχει καμία άλλη ομάδα, αφού ξεπέρασε στην κορυφή της λίστας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στην Γερμανία η Μπορούσια Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου προηγήθηκε, αλλά με τρία γκολ σε 15 λεπτά η Βόλφσμπουργκ του “δικού μας” Αντελίνο Μαρσελίνιο κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση πριν βγει το ημίχρονο και να κατακτήσει το τρόπαιο με 3-1.

 

Τέλος, στην Γαλλία η Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε με 1-0 την Οσέρ και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το νταμπλ ή αν θέλετε το… τρεμπλ, καθώς οι παριζιάνοι είχαν κατακτήσει εκτός από το πρωτάθλημα και το λιγκ καπ νωρίτερα στην χρονιά.