Το «Σκάκι στα Σχολεία» στην Αλεξανδρούπολη

Με αγώνες επίδειξης σκακιού και την απονομή διπλωμάτων σε 83 μαθητές για την παρακολούθηση του ετήσιου προγράμματος “ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ” του ιδρύματος Kasparov, που πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία του σκακιστικού τμήματος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σε δύο Δημοτικά Σχολεία της Αλεξανδρούπολης, έκλεισε η φετινή χρονιά.

Το σκακιστικό τμήμα του “Εθνικού” Αλεξανδρούπολης ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Kasparov και το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” που χρηματοδότησε τα έγχρωμα εικονογραφημένα βιβλία, τις σκακιέρες και τα μαθήματα.

Έτσι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του 1ου και 10ου Δημοτικού σχολείου της Αλεξανδρούπολης, στην ώρα της Ευέλικτης Ζώνης διδάχθηκαν σκάκι, εντελώς δωρεάν, από τον προπονητή του “Εθνικού” Ιωάννη Βαρσαμούδη, κατά το σχολικό έτος 2014-2015.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία του σκακιού, τα οφέλη του, τις βασικές αρχές και τους κανόνες του παιχνιδιού.

Στο τέλος της χρονιάς, παρουσίασαν το σκάκι στους συμμαθητές τους, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους, συμμετέχοντας σε αγώνες “Σιμουλτανέ” και ΜΠΛΑΙΝΤ, όπου ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και τις γνώσεις τους.

Ο “Εθνικός” Αλεξανδρούπολης απέμεινε στα παιδιά διπλώματα συμμετοχής, καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με το σκάκι .

Ο Εθνικός ευχαριστεί την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού Έβρου, τους Διευθυντές του 1ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, και τους εκπαιδευτικούς των παιδιών που παρακολούθησαν τα μαθήματα, για την συμβολή τους στην επιτυχία του προγράμματος “ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ”.

Στόχος του “Εθνικού” είναι η συνέχιση του προγράμματος που με τόση αγάπη αγκαλιάστηκε από τους μικρούς μαθητές και τα επόμενα έτη, έτσι ώστε όλο και περισσότερα παιδιά της πόλης μας να διδαχθούν δωρεάν μαθήματα σκακιού.