Τα 9+2 συμβόλαια που λήγουν στην Skoda Ξάνθη και οι σκέψεις για ανανεώσεις

«Τρέχουν» το πολύ σημαντικό κομμάτι των ανανεώσεων οι ιθύνοντες της Skoda Ξάνθη με σκοπό ο βασικός κορμός να παραμείνει ίδιος και τη νέα αγωνιστική σαιζόν.

Συνολικά μια εντεκάδα συμβόλαια λήγουν το προσεχές καλοκαίρι από τα οποία δεδομένα δεν ανανεώνονται τα δύο, ενώ από αυτά τα δύο έχουν οψιόν ανανέωσης με τα δεδομένα ωστόσο να είναι αρνητικά και για αυτούς τους παίκτες.

Πριν ξεκινήσουν οι τελικές διαπραγματεύσεις και ανακοινώσεις για τους ποδοσφαιριστές που θα αποκτήσει ο Θράκιωτικος σύλλογος τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, στην Ξάνθη ευελπιστούν μέχρι τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας να κλείσουν τον κύκλο των ποδοσφαιριστών τον οποίον τα συμβόλαια λήγουν, ωστέ να μπορέσουν απο εκεί και πέρα να δουν εξτρά λύσεις για την ενίσχυση της ομάδας.

Ας δούμε όμως μία- μια τις περιπτώσεις των 11 ποδοσφαιριστών που τα συμβόλαια τους φτάνουν στο τέλος στις 30 Ιουνίου.

Σίλβα Κλέιτον: Αποτέλεσε αν όχι τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς έναν εκ των κορυφαίων της φετινής Ξάνθης, βοηθώντας την πολύ τόσο στο σκοράρισμα όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Τα πράγματα για την περίπτωση του 32χρονού Βραζιλιάνου μοιάζουν πολύ δύσκολα για την Ξάνθη, με τους Θρακιώτες να θέλουν να τον κρατήσουν, με τον Κλέιτον να δείχνει να ψάχνεται για άλλου, μελετώντας εξαιρετικές οικονομικά προτάσεις εκτός Ελλάδας, δεδομένα αν θέλει να τον κρατήσει η Ξάνθη πρέπει να κάνει υπέρβαση.

Καρίμ Σολτάνι: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο 30χρονός Αλγερινός πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν, τον υπολογίζει και για τη νέα χρονιά ο Λουτσέσκου, με τις δύο πλευρές στην πρώτη διερευνητική επαφή να έδειξαν θετικές στην ανανέωση της συνεργασίας τους. Ο Καρίμ που βρίσκεται στην Ξάνθη με την οικογένεια του έχει εγκλιματιστεί πλήρως και πιθανόν παρά το ενδιαφέρον αρκετών σωματείων δύσκολα θα αφήσει την σιγουριά της Ξάνθης.

Τάσος Παπάζογλου: Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από το ΑΠΟΕΛ, και κατάφερε σύντομα να κερδίσει θέση στην ενδεκάδα της Ξάνθης. Η ομάδα θέλει να τον κρατήσει με τον Παπάζογλου να βλέπει θετικά την παραμονή αν και εξετάζει και άλλες προτάσεις που έχει στα χέρια του.

Κριστιάν Ομπόντο: Ο 31χρονός Νιγηριανός πραγματοποίησε μια εξαιρετική σαιζόν, «εγκεφαλικός» παίκτης που έδινε άλλη πνοή στον άξονα της Ξάνθης. Στην Ξάνθη θέλουν να τον κρατήσουν και τη νέα χρονιά, και ο παίκτης το βλέπει θετικά ωστόσο έχει στα χέρια του και μια καλή προσφορά από Τουρκία.

Χρήστος Λισγάρας: Ο 29χρονός κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι, και ενώ μέχρι τον Γενάρη έπαιζε αρκετά, η έλευση του Παπάζογλου τον έβαλε στο… περιθώριο. Χρήσιμος παίκτης που αν μείνει θα μπορεί να δώσει λύσεις στην άμυνα, δεν έχει ξεκαθαριστεί ωστόσο αν ο ίδιος θέλει να μείνει ως ρεζέρβα στην Ξάνθη, η να ψαχτεί για ομάδα που θα λογίζεται για βασικός.

Κώστας Φλίσκας: Ο αρχηγός της Skoda έφτασε πλέον τα 34, και μετά από 10 χρόνια στην Ξάνθη όλα δείχνουν πως η φετινή χρονιά ήταν η τελευταία του. Σίγουρα ο ίδιος θα ήθελε να φύγει από την Ξάνθη ως Κυπελλούχος, με τις προθέσεις ωστόσο της Ξάνθης είναι να του προτείνει συμβόλαιο ακόμη για έναν χρόνο, και πλέον η απόφαση να είναι καθαρά στον ίδιο.

Δημήτρης Κυριακίδης: «Εγγύηση» κάτω από τα γκολποστ της Ξάνθης ο τερματοφύλακας από την Χρυσούπολη, πρόθεση και των δύο πλευρών να συνεχιστεί η επιτυχημένη συνεργασία των δύο πλευρών, με τον Κυριακίδη να θεωρείται από τις «σίγουρες» ανανεώσεις.

Νίκολα Μπέλιτς: Ήδη θεωρείται… παρελθόν, ο Σέρβος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο και έπαιξε ελάχιστα, μην δείχνοντας απολύτως τίποτα. Έχει καταλάβει εδώ και περίπου δύο μήνες ότι ο κύκλος του έκλεισε στην Ξάνθη, και ήταν σε συζητήσεις με ομάδες τόσο της Ελλάδας όσο και της πατρίδας του.

Βάλτερ Φερνάντες Μπαλούφο: Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο με την μορφή δανεισμού ο Ισπανός χαφ, με συμβόλαιο διάρκειας 6μηνών με οψιόν αγοράς  για για την ομάδα της Ξάνθης. Τα δεδομένα για τον Ισπανό δεν είναι και τόσο δυσοίωνα για τον ίδιο μια και στην Ξάνθη δεν δείχνουν καμία πρόθεση να ενεργοποιήσουν την οψιόν και να τον αποκτήσουν.

Κάρλος Κάλβο: Στο «ψυγείο» έμεινε όλη την χρονιά ο Ισπανός που πλέον είναι ελεύθερος να συνεχίσει σε ομάδα τις αρεσκείας του.

Αντόνιο Γκομσί: Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από το Βέλγιο με συμβόλαιο διάρκειας έξι μηνών με οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο. Και στην περίπτωση του Γκομσί τα πράγματα μοιάζουν «ρευστά» μια και έδειξε καλά στοιχεία, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Το ζήτημα είναι καθαρά στην ομάδα της Θράκης και ποια η πρόθεση της για μπάκ-απ λύση του Γούλας στο αριστερό άκρο της άμυνας, είτε κρατώντας τον Αφρικανό είτε αποκτώντας στην θέση του κάποιον νεαρό Έλληνα εξελίξιμο. Τα δεδομένα αυτή την στιγμή πάντως θέλουν τον Αφρικανό μακριά απο τα Πηγάδια, μια και στην Ξάνθη φαίνεται να προτιμούν την Ελληνική λύση.